zapomnisz kiedyś tamten wiatr
|
2008-07-17, 06:56:04
|
|||
|
|||
o zmierzchu słońce rozlewało miód w powietrze coraz ciężej oddychające dojrzałym winem wtedy rozpoczęłaś ostatni koncert dźwięki uwodziły dotyki rozpisane na partyturze niecierpliwych zmysłów palce miotały się między uwerturą a finałem wiązałem półnuty w akordy symfonii niedokończonej nie chciałaś aby noc rozpadła się na kawałki bladłaś wraz z ciemnością z której robiłaś plastry prześwitom poranka spojrzenie musiało kiedyś zabrnąć w dzień i zaniewidzieć |
|||
2008-07-17, 11:39:30
Re: zapomnisz kiedyś tamten wiatr
|
|||
|
|||
Tomek napisał(a):wiązałem półnuty w akordy symfonii to naprawdę ładny kawałek wiersza - imho pozostała częśźć zdecydowanie do poprawki jestem jaki jestem |
|||
2008-07-17, 12:29:35
|
|||
|
|||
aż się boję coś napisać...dwa autorytety..kżdy pisze pięknie...
o zmierzchu słońce rozlewało miód..piękna metafora.. |
|||
2008-07-18, 08:23:36
|
|||
|
|||
Powiedzieć "żegnaj" i nie dać poznać po sobie bólu utraty kogoś przez lata bardzo bliskiego. Zwłaszcza, że chwila rozstania jest określona, a jest nią nadchodzący poranek.
Wiersz wywołał komentarze różnego rodzaju. Cieszę się, że powędruje do Was chociaż jego cząstka. Pozdrawiam Tomek |
|||
2008-07-22, 12:42:40
|
|||
|
|||
jak często ulatują chwile tamtych dni
i powiewu uczuć rzuconego na głębie, w wir zapomnienia nieuchronny....wiersz jest w ulubionym klimacie ukazuje Twoje wnętrze, tzn. jego znikomą część, ale jednak, pozdrawiam ;-) |
|||
2008-07-30, 21:18:52
|
|||
|
|||
Tomku dla mnie to czysta poezja piękny wiersz....
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości