zapomnisz kiedyś tamten wiatr - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: zapomnisz kiedyś tamten wiatr (/thread-2243.html) |
zapomnisz kiedyś tamten wiatr - Tomek - 2008-07-17 06:56:04 zapomnisz kiedyś tamten wiatr o zmierzchu słońce rozlewało miód w powietrze coraz ciężej oddychające dojrzałym winem wtedy rozpoczęłaś ostatni koncert dźwięki uwodziły dotyki rozpisane na partyturze niecierpliwych zmysłów palce miotały się między uwerturą a finałem wiązałem półnuty w akordy symfonii niedokończonej nie chciałaś aby noc rozpadła się na kawałki bladłaś wraz z ciemnością z której robiłaś plastry prześwitom poranka spojrzenie musiało kiedyś zabrnąć w dzień i zaniewidzieć Re: zapomnisz kiedyś tamten wiatr - Kamil Rousseau - 2008-07-17 11:39:30 Tomek napisał(a):wiązałem półnuty w akordy symfonii to naprawdę ładny kawałek wiersza - imho pozostała częśźć zdecydowanie do poprawki - wanda - 2008-07-17 12:29:35 aż się boję coś napisać...dwa autorytety..kżdy pisze pięknie... o zmierzchu słońce rozlewało miód..piękna metafora.. - Tomek - 2008-07-18 08:23:36 Powiedzieć "żegnaj" i nie dać poznać po sobie bólu utraty kogoś przez lata bardzo bliskiego. Zwłaszcza, że chwila rozstania jest określona, a jest nią nadchodzący poranek. Wiersz wywołał komentarze różnego rodzaju. Cieszę się, że powędruje do Was chociaż jego cząstka. Pozdrawiam Tomek - Mikoku - 2008-07-22 12:42:40 jak często ulatują chwile tamtych dni i powiewu uczuć rzuconego na głębie, w wir zapomnienia nieuchronny....wiersz jest w ulubionym klimacie ukazuje Twoje wnętrze, tzn. jego znikomą część, ale jednak, pozdrawiam ;-) - Ginsana - 2008-07-30 21:18:52 Tomku dla mnie to czysta poezja piękny wiersz.... |