Królewskie szczytowanie
|
2014-02-05, 10:04:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-10-03 10:17:59 przez Fred.)
Królewskie szczytowanie
|
|||
|
|||
Gdy się skończyły boje szachowe
w popołudniową sobotę, pod nieobecność żony – królowej, gońcem wysyła król notę: Królowa wyszła, nie ma jej w domu, temat zatrzymał ją babski, a my możemy - tu po kryjomu - urządzić szczyt państw arabskich. Konik wyskoczy zaraz po flachę, wspólnie walniemy więc halbę bo dbam o nasze – jakem jest szachem - stosunki bilateralne! Wnet popłynęły długie oracje oraz biesiadne uciechy, liczne fortele i kombinacje, że niech się schowa Alechin! Wraca królowa niespodziewanie, przerywa ważką naradę; na bladym niebie majaczył ranek - Już ja wam zrobię roszadę! Sięga zza pieca masywną lagę, wywija ręką i krzyczy: Pić ci nie wolno, bo masz nadwagę oraz początki cukrzycy! Król dał się zważyć smutny jak burak, z ukosa zerknął na żonę, bo wprawdzie z niego ciężka figura, lecz przy królowej jest pionek. Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
2014-02-05, 14:10:38
RE: Królewskie szczytowanie
|
|||
|
|||
miłego dnia |
|||
2014-02-05, 18:55:21
|
|||
|
|||
Ta podległość kobietom się podoba, rozumiem. Będą i inne wiersze z tego cyklu. Dziękuję za chwilę nad wierszem i komentarz.
Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
2014-02-06, 01:37:47
|
|||
|
|||
No no no, teraz to już chyba naprawdę zagramy. Wiersz jest suuuuper, rozbawiłeś mnie i umiliłeś czas na nocnym dyżurowaniu, dzięki
|
|||
2014-02-06, 11:33:25
|
|||
|
|||
(2014-02-06 01:37:47)Gryf napisał(a): ... i umiliłeś czas na nocnym dyżurowaniu, dzięki aaaa, to dlatego piszesz po nocy mnie też najlepiej pisało się w pracy miłego dnia |
|||
2014-02-09, 23:50:19
|
|||
|
|||
Ja mam pracę "terenową" i w pracy pracuję, a nie piszę wiersze, ale rozumiem.
Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości