Królewskie szczytowanie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Królewskie szczytowanie (/thread-4836.html) |
Królewskie szczytowanie - Fred - 2014-02-05 10:04:08 Gdy się skończyły boje szachowe w popołudniową sobotę, pod nieobecność żony – królowej, gońcem wysyła król notę: Królowa wyszła, nie ma jej w domu, temat zatrzymał ją babski, a my możemy - tu po kryjomu - urządzić szczyt państw arabskich. Konik wyskoczy zaraz po flachę, wspólnie walniemy więc halbę bo dbam o nasze – jakem jest szachem - stosunki bilateralne! Wnet popłynęły długie oracje oraz biesiadne uciechy, liczne fortele i kombinacje, że niech się schowa Alechin! Wraca królowa niespodziewanie, przerywa ważką naradę; na bladym niebie majaczył ranek - Już ja wam zrobię roszadę! Sięga zza pieca masywną lagę, wywija ręką i krzyczy: Pić ci nie wolno, bo masz nadwagę oraz początki cukrzycy! Król dał się zważyć smutny jak burak, z ukosa zerknął na żonę, bo wprawdzie z niego ciężka figura, lecz przy królowej jest pionek. RE: Królewskie szczytowanie - anja - 2014-02-05 14:10:38 Wspaniale samo życie .......... i jaka podległość RE: Królewskie szczytowanie - Fred - 2014-02-05 18:55:21 Ta podległość kobietom się podoba, rozumiem. Będą i inne wiersze z tego cyklu. Dziękuję za chwilę nad wierszem i komentarz. RE: Królewskie szczytowanie - Gryf - 2014-02-06 01:37:47 No no no, teraz to już chyba naprawdę zagramy. Wiersz jest suuuuper, rozbawiłeś mnie i umiliłeś czas na nocnym dyżurowaniu, dzięki RE: Królewskie szczytowanie - anja - 2014-02-06 11:33:25 (2014-02-06 01:37:47)Gryf napisał(a): ... i umiliłeś czas na nocnym dyżurowaniu, dzięki aaaa, to dlatego piszesz po nocy mnie też najlepiej pisało się w pracy RE: Królewskie szczytowanie - Fred - 2014-02-09 23:50:19 Ja mam pracę "terenową" i w pracy pracuję, a nie piszę wiersze, ale rozumiem. |