Eutanazja
|
2008-11-03, 22:33:00
Eutanazja
|
|||
|
|||
Eutanazja
kreska ze stołu, kreska na ścianie wypełniony brakiem treści dzień z tej samej gliny co Wczoraj (i Jutro, zapewne) jak dziecko, które zna tylko jedną melodię niezdarnie, pomimo gorzkiej rutyny wypełniam ciszę wciąż tym samym zestawem fałszywie brzmiących litanii a za oknem jest świat za oknem jest życie za oknem jest Droga w dół. Trzynaście pięter prosto w chłodne objęcia asfaltu ale zbyt trudno podnieść się z łóżka miękkie, do przesady dosłowne są objęcia bezsilności. W poczekalni moje dzieci, nieudane marzenia jak popękane wydmuszki. inkubatory martwych piskląt pod powiekami. Chciałabym utonąć ale organizm nie toleruje wilgoci. Lepkie myśli drętwieją z kroplówki sączy się piasek znieczulenia zawiodły moja nadzieja domaga się eutanazji - przerosło ją dozgonne niespełnienie "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-04, 21:31:03
|
|||
|
|||
Ninoczka napisał(a):Odbudować jak najszybciej...jeśli nie, poślę kilka gałązek zielonej nadziei...choć zasuszonej od wiosny!to ja czekam w takim razie na te gałązki nadziei. tylko - priorytetem wyslij "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-05, 09:26:25
|
|||
|
|||
Szok. Po prostu SZOK. Mogę tylko z siebie wydobyć jedno słowo : BRAWO! :okok: :brawo:
Mozna czytać i..............czytać. :kwiatek: kamil jestem jaki jestem |
|||
2008-11-05, 12:35:35
|
|||
|
|||
Ninoczka napisał(a):Masz już na stronie"Marzenia" w rymowanej i tymi...się z Tobą dzielędziękuję... a wiesz, ze naprawdę te "Marzenia" czyta się i od razu jakoś przyjemniej, lzej na duszy "zielone gałązki nadziei" priorytetowo dotarły "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-05, 12:37:05
|
|||
|
|||
Kamil Rousseau napisał(a):Szok. Po prostu SZOK. Mogę tylko z siebie wydobyć jedno słowo : BRAWO! WOW, dzięki, naprawdę! :skromny: "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-05, 14:33:43
|
|||
|
|||
moja nadzieja domaga się
eutanazji - przerosło ją dozgonne niespełnienie dostalas priorytetem nadzieje na uśniech..ja nie doznałam szoku czytam od dawna twoje wiersze i jestem zawsze pod wrazeniem.... :-) Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2008-11-05, 16:41:56
|
|||
|
|||
świetnie napisany
na pewno zapadnie w pamięci Ps.przypomniał mi się "Za wszelką cenę" Eastwooda... pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2008-11-05, 18:05:31
|
|||
|
|||
Ninoczka napisał(a):Gabi ja to ci tak po cichuśku czasem zazdroszczę talentue, weź, jaki tam talent "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-06, 15:43:48
Re: Eutanazja
|
|||
|
|||
misery napisała
Cytat:wypełniam ciszę wciąż tym samym i to jest w życiu najtragiczniejsze, jesteśmy tego świadomi, a czynimy nadal. szczęście nie jest na sprzedaż |
|||
2008-11-06, 22:51:55
|
|||
|
|||
ewetka napisał(a):Czytałam kilka razy, wiersz napisany świetnie, ta zwrotka dla mnie extraewetko, dzięki wielkie a przyznam, ze z tą zwrotką było najwięcej problemów i w sumie nadal nie do końca jestem z niej zadowolona "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-06, 22:54:46
|
|||
|
|||
bunia napisał(a):i to jest w życiu najtragiczniejsze, jesteśmy tego świadomi, a czynimy nadal.racja. czasami wydaje się, ze mozna z tego błędnego kręgu łatwo wyjść, ale...to chyba tylko pozory jednak. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-11-07, 01:21:24
|
|||
|
|||
Krótko nadzieja zawieść nie może. Cóż cos na ten temat mogę powiedziueć doświadczyłem jej zywej obecności. Nie jest matka głupich. Wiersz pełen prawdy te aslaty i bezsilność i dziś mnie ktos dobił al e nadzieja trwa. Pozdrawiam
norbertus |
|||
2008-11-07, 21:25:21
|
|||
|
|||
norbertus napisał(a):Krótko nadzieja zawieść nie możeTo prawda, gdyby było inaczej, chyba wszystko byłoby bez sensu. Mimo to czasami wychodzą takie wiersze jak ten mój z poczucia (irracjonalnego, ale jednak) bez-----nadziei. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości