Eutanazja - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Eutanazja (/thread-1670.html) |
Eutanazja - misery - 2008-11-03 22:33:00 Eutanazja kreska ze stołu, kreska na ścianie wypełniony brakiem treści dzień z tej samej gliny co Wczoraj (i Jutro, zapewne) jak dziecko, które zna tylko jedną melodię niezdarnie, pomimo gorzkiej rutyny wypełniam ciszę wciąż tym samym zestawem fałszywie brzmiących litanii a za oknem jest świat za oknem jest życie za oknem jest Droga w dół. Trzynaście pięter prosto w chłodne objęcia asfaltu ale zbyt trudno podnieść się z łóżka miękkie, do przesady dosłowne są objęcia bezsilności. W poczekalni moje dzieci, nieudane marzenia jak popękane wydmuszki. inkubatory martwych piskląt pod powiekami. Chciałabym utonąć ale organizm nie toleruje wilgoci. Lepkie myśli drętwieją z kroplówki sączy się piasek znieczulenia zawiodły moja nadzieja domaga się eutanazji - przerosło ją dozgonne niespełnienie - misery - 2008-11-04 21:31:03 Ninoczka napisał(a):Odbudować jak najszybciej...jeśli nie, poślę kilka gałązek zielonej nadziei...choć zasuszonej od wiosny!to ja czekam w takim razie na te gałązki nadziei. tylko - priorytetem wyslij - Kamil Rousseau - 2008-11-05 09:26:25 Szok. Po prostu SZOK. Mogę tylko z siebie wydobyć jedno słowo : BRAWO! :okok: :brawo: Mozna czytać i..............czytać. :kwiatek: kamil - misery - 2008-11-05 12:35:35 Ninoczka napisał(a):Masz już na stronie"Marzenia" w rymowanej i tymi...się z Tobą dzielędziękuję... a wiesz, ze naprawdę te "Marzenia" czyta się i od razu jakoś przyjemniej, lzej na duszy "zielone gałązki nadziei" priorytetowo dotarły - misery - 2008-11-05 12:37:05 Kamil Rousseau napisał(a):Szok. Po prostu SZOK. Mogę tylko z siebie wydobyć jedno słowo : BRAWO! WOW, dzięki, naprawdę! :skromny: - czardasz - 2008-11-05 14:33:43 moja nadzieja domaga się eutanazji - przerosło ją dozgonne niespełnienie dostalas priorytetem nadzieje na uśniech..ja nie doznałam szoku czytam od dawna twoje wiersze i jestem zawsze pod wrazeniem.... :-) - Arti - 2008-11-05 16:41:56 świetnie napisany na pewno zapadnie w pamięci Ps.przypomniał mi się "Za wszelką cenę" Eastwooda... pozdr. - misery - 2008-11-05 18:05:31 Ninoczka napisał(a):Gabi ja to ci tak po cichuśku czasem zazdroszczę talentue, weź, jaki tam talent Re: Eutanazja - meg04 - 2008-11-06 15:43:48 misery napisała Cytat:wypełniam ciszę wciąż tym samym i to jest w życiu najtragiczniejsze, jesteśmy tego świadomi, a czynimy nadal. - misery - 2008-11-06 22:51:55 ewetka napisał(a):Czytałam kilka razy, wiersz napisany świetnie, ta zwrotka dla mnie extraewetko, dzięki wielkie a przyznam, ze z tą zwrotką było najwięcej problemów i w sumie nadal nie do końca jestem z niej zadowolona - misery - 2008-11-06 22:54:46 bunia napisał(a):i to jest w życiu najtragiczniejsze, jesteśmy tego świadomi, a czynimy nadal.racja. czasami wydaje się, ze mozna z tego błędnego kręgu łatwo wyjść, ale...to chyba tylko pozory jednak. - norbertus - 2008-11-07 01:21:24 Krótko nadzieja zawieść nie może. Cóż cos na ten temat mogę powiedziueć doświadczyłem jej zywej obecności. Nie jest matka głupich. Wiersz pełen prawdy te aslaty i bezsilność i dziś mnie ktos dobił al e nadzieja trwa. Pozdrawiam - misery - 2008-11-07 21:25:21 norbertus napisał(a):Krótko nadzieja zawieść nie możeTo prawda, gdyby było inaczej, chyba wszystko byłoby bez sensu. Mimo to czasami wychodzą takie wiersze jak ten mój z poczucia (irracjonalnego, ale jednak) bez-----nadziei. |