Widok z mojego okna
|
2015-02-26, 10:23:09
Widok z mojego okna
|
|||
|
|||
mam chwilę czasu i zniesmaczenie do pisania
może warto połamać wiernopoddańcze pióro a paluchem uświnionym w gnojówce obsmarować afisze imitujące twarze walczących biegnących do komnat do koryt do hajsu nahajcowanych szczurzym instynktem hegemona wywalczą dominium nad psiskurwysynkami nastanie czas opłatka - połamię się i będę bliźnim przebaczycielem czego nie zapomnę podstępnym przyjacielem antagonisty przyczaję się zmrużę oczy zaniecham słów i uderzę jak boga kocham uderzę w twarz zatopię w sercu nóż za wczoraj a dzisiaj jeszcze zdążę na mszę żałobną za jutro jestem jaki jestem |
|||
2015-02-26, 12:05:54
RE: Widok z mojego okna
|
|||
|
|||
Wiersz poetycko dobry. Jest pewną formą opozycji w stosunku do władzy i rządów. "I uderzę ... w twarz, zatopię w sercu nóż..." W jednej chwili przedstawiasz siebie jako mściciela "za wczoraj", a w drugiej jako miłosiernego "przebaczyciela" który zdążył na "mszę żałobną za jutro" Targają Tobą wewnętrzne sprzeczności i nie wiesz jakiego wyboru masz dokonać. Przyznam szczerze że dla niejednego to twardy orzech do zgryzienia. Zwłaszcza w dzisiejszych hegemonicznych czasach gdzie panuje wyzysk i brak tolerancji dla inności i wrażliwości. Piszesz refleksyjną poezję, a to mi się podoba. Więc oby tak dalej i z większą dozą, mimo wszystko, optymizmu. Pozdrawiam
|
|||
2015-03-13, 09:03:49
|
|||
|
|||
każdy człowiek jest kłębkiem sprzeczności, dlatego uważam, że ten stan trzeba pokazywac - dobry i niedobry...często się mówi : "kulturalny cham" - to powiedzenie też musiało mieć w naszym zachowaniu początek
dziękuję za odwiedziny jestem jaki jestem |
|||
2015-03-15, 23:18:02
|
|||
|
|||
sprzeczność=człowiek, myślisz jak ja przynajmniej tak odbieram to po twoim wierszu
|
|||
2015-03-22, 10:27:31
|
|||
|
|||
dzięki kristofero za komentarz
jestem jaki jestem |
|||
2015-03-22, 10:40:50
|
|||
|
|||
jakże wymowny wiersz! na czasie, a właściwie - ponadczasowy. Zadumał... Pozdrawiam
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości