Widok z mojego okna - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Widok z mojego okna (/thread-5346.html) |
Widok z mojego okna - Kamil Rousseau - 2015-02-26 10:23:09 mam chwilę czasu i zniesmaczenie do pisania może warto połamać wiernopoddańcze pióro a paluchem uświnionym w gnojówce obsmarować afisze imitujące twarze walczących biegnących do komnat do koryt do hajsu nahajcowanych szczurzym instynktem hegemona wywalczą dominium nad psiskurwysynkami nastanie czas opłatka - połamię się i będę bliźnim przebaczycielem czego nie zapomnę podstępnym przyjacielem antagonisty przyczaję się zmrużę oczy zaniecham słów i uderzę jak boga kocham uderzę w twarz zatopię w sercu nóż za wczoraj a dzisiaj jeszcze zdążę na mszę żałobną za jutro RE: Widok z mojego okna - member22 - 2015-02-26 12:05:54 Wiersz poetycko dobry. Jest pewną formą opozycji w stosunku do władzy i rządów. "I uderzę ... w twarz, zatopię w sercu nóż..." W jednej chwili przedstawiasz siebie jako mściciela "za wczoraj", a w drugiej jako miłosiernego "przebaczyciela" który zdążył na "mszę żałobną za jutro" Targają Tobą wewnętrzne sprzeczności i nie wiesz jakiego wyboru masz dokonać. Przyznam szczerze że dla niejednego to twardy orzech do zgryzienia. Zwłaszcza w dzisiejszych hegemonicznych czasach gdzie panuje wyzysk i brak tolerancji dla inności i wrażliwości. Piszesz refleksyjną poezję, a to mi się podoba. Więc oby tak dalej i z większą dozą, mimo wszystko, optymizmu. Pozdrawiam RE: Widok z mojego okna - Kamil Rousseau - 2015-03-13 09:03:49 każdy człowiek jest kłębkiem sprzeczności, dlatego uważam, że ten stan trzeba pokazywac - dobry i niedobry...często się mówi : "kulturalny cham" - to powiedzenie też musiało mieć w naszym zachowaniu początek dziękuję za odwiedziny RE: Widok z mojego okna - kristofero - 2015-03-15 23:18:02 sprzeczność=człowiek, myślisz jak ja przynajmniej tak odbieram to po twoim wierszu RE: Widok z mojego okna - Kamil Rousseau - 2015-03-22 10:27:31 dzięki kristofero za komentarz RE: Widok z mojego okna - Leah - 2015-03-22 10:40:50 jakże wymowny wiersz! na czasie, a właściwie - ponadczasowy. Zadumał... Pozdrawiam |