Nie zapomnij mnie
|
2015-01-23, 23:44:11
Nie zapomnij mnie
|
|||
|
|||
Nie zapomnij mnie
Stanąłem na krawędzi Życia I ujrzałem wszelką Prawdę Poczułem wtedy niesamowity ból i rozpacz Potem już nic Nie czuję już bólu, strachu ani pożądania Moje myśli zostały wyzwolone Teraz już wszystko rozumiem To jest kres mej nędznej i jedynej drogi Poznałem okrutne tajemnice Ludzi Ludzi, którzy mnie zawiedli Tajemnice zadające cierpienie niczym sztylety Wiem, że mój czas dobiega końca Więc proszę tylko o jedno Kiedy Ty będziesz rozmyślać o Życiu Nie zapomnij mnie Ja będę wszędzie Tam, gdzie tylko spojrzysz Ja będę Wolny Ty zaś pozostaniesz Niewolnikiem Proszę Nie zapomnij mnie |
|||
2015-01-24, 15:21:15
RE: Nie zapomnij mnie
|
|||
|
|||
Ja wiem że poeci to bardzo wrażliwi ludzie, a szczególnie wrażliwi na szyderstwo, zakłamanie i inne tego rodzaju krzywdy, których doświadczają od innych. Nie trzeba się jednak kierować aż takim pesymizmem, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Życzę Ci wiele radosnych chwil w Twym życiu, także tych z poezją. Kto wie kiedy przyjdzie ta właściwa wena i przyniesie ukojenie, spokój i pogodę ducha. Taką weną bym najchętniej obdarował każdego piewcę. Pamiętaj - prawdziwa poezja to nie tylko ból. Pozdrawiam
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości