Modlitwa
|
2014-11-23, 10:18:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-11-24 20:34:06 przez Arksi.)
Modlitwa
|
|||
|
|||
W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego
Zanoszę modlitwę do Boga Wiecznego Modlę się w samotności do Ciebie Ojcze mój który jesteś w Niebie Niech się święci Imię Twoje Od Ciebie zależą losy moje Niech przyjdzie Królestwo Twoje Niech poznam losy swoje Niech Twoja wola będzie Jak w Niebie tak i wszędzie I daj mi wtenczas chleba Gdy zajdzie taka potrzeba I przebacz mi moje winy Bo ja jestem z słabej gliny I zachowaj od wszelkiego złego Mnie małego ale wierzącego Lecz wola Twoja Panie Nie moja niech się stanie Bo słabą wole mam Więc Ty mną kieruj sam. |
|||
2014-11-24, 09:31:42
RE: Modlitwa
|
|||
|
|||
Dobrą modlitwę bardzo trudno jest napisać. Łatwo popaść w naiwność, sztuczny patos, wtórność. Czuje się w wierszu wymuszone banalne rymy. To niestety największa jego wada. Próbowałeś(łaś?) napisać modlitwę "Ojcze nasz" w formie rymowanej. Nie bardzo się to udało.
Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
2014-11-24, 15:17:05
|
|||
|
|||
Niestety popieram Freda. Wiersz napisany czasami trochę wręcz infantylnie. To tak jakbyś zaczynał swą przygodę z poezją. Modlitwa na wzór najpiękniejszej jej postaci Ojcze Nasz, ale z przykrością stwierdzam, Ty nawet w 20 procentach się do niej nie zbliżyłeś. Pozdrawiam
|
|||
2014-11-24, 19:59:12
|
|||
|
|||
Dzięki za komentarze.
To był mój pierwszy wiersz jaki napisałem, co nie znaczy że następne moje wiersze, będą lepsze ). Trudno się nie zgodzić z waszymi poglądami, lecz żadnym poglądom nie należy ślepo ufać ). |
|||
2014-11-24, 20:49:22
|
|||
|
|||
Najlepiej zaufaj sobie, w swoją zdolność do pisania.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości