Modlitwa - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Modlitwa (/thread-5205.html) |
Modlitwa - Arksi - 2014-11-23 10:18:24 W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego Zanoszę modlitwę do Boga Wiecznego Modlę się w samotności do Ciebie Ojcze mój który jesteś w Niebie Niech się święci Imię Twoje Od Ciebie zależą losy moje Niech przyjdzie Królestwo Twoje Niech poznam losy swoje Niech Twoja wola będzie Jak w Niebie tak i wszędzie I daj mi wtenczas chleba Gdy zajdzie taka potrzeba I przebacz mi moje winy Bo ja jestem z słabej gliny I zachowaj od wszelkiego złego Mnie małego ale wierzącego Lecz wola Twoja Panie Nie moja niech się stanie Bo słabą wole mam Więc Ty mną kieruj sam. RE: Modlitwa - Fred - 2014-11-24 09:31:42 Dobrą modlitwę bardzo trudno jest napisać. Łatwo popaść w naiwność, sztuczny patos, wtórność. Czuje się w wierszu wymuszone banalne rymy. To niestety największa jego wada. Próbowałeś(łaś?) napisać modlitwę "Ojcze nasz" w formie rymowanej. Nie bardzo się to udało. RE: Modlitwa - member22 - 2014-11-24 15:17:05 Niestety popieram Freda. Wiersz napisany czasami trochę wręcz infantylnie. To tak jakbyś zaczynał swą przygodę z poezją. Modlitwa na wzór najpiękniejszej jej postaci Ojcze Nasz, ale z przykrością stwierdzam, Ty nawet w 20 procentach się do niej nie zbliżyłeś. Pozdrawiam RE: Modlitwa - Arksi - 2014-11-24 19:59:12 Dzięki za komentarze. To był mój pierwszy wiersz jaki napisałem, co nie znaczy że następne moje wiersze, będą lepsze ). Trudno się nie zgodzić z waszymi poglądami, lecz żadnym poglądom nie należy ślepo ufać ). RE: Modlitwa - tom_70 - 2014-11-24 20:49:22 Najlepiej zaufaj sobie, w swoją zdolność do pisania. |