Wirtualna pułapka
|
2009-01-09, 04:06:39
Wirtualna pułapka
|
|||
|
|||
za oknem szaro i mokro
już pierwsze liście na trawie się złocą zimnym wiatrem katalpa się trzęsie a w powietrzu czuć zmęczenie systemem miałam już dość anonimem puściłam oczko w miejscu gdzie jest więcej samotnych w sieci uciekłam w gorzką prawdę nie jestem narkomanką - to inna przypadłość jedyne podobieństwo w podkrążonych brązach błyszczały co wieczór w szklanej chimerze po wczesne godziny poranne przy kawie pod lasem leżą strzępy czerwonej sukienki bezdomny właśnie ją znalazł i okrył szyję drzewa szumią o pomoc a mnie nikt nie szuka |
|||
2009-01-09, 13:04:58
|
|||
|
|||
Jeśli wtórna samotnośc jest śmiercią, to się nie mylisz.
Wiersz mówi o tym, jak bardzo może byc groźny internet, a raczej Ci, co kryją się po drugiej stronie sieci. Wiersz, to przestroga. |
|||
2009-01-09, 15:16:10
|
|||
|
|||
Cytat:pod lasem leżą strzępy czerwonej sukienki mylicie się dziewczyny, peelka została zgwałcona i zabita nikt jej nie szuka bo wyruszyła w tą podróż samotnie potrzebując kogoś - stała się ofiarą świetny, mocny wiersz pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-09, 18:00:11
|
|||
|
|||
Arti, strzał w dziesiątkę.
P.S: dziękuję Ci za miłe słowa odnośnie wiersza. |
|||
2009-01-10, 13:11:41
|
|||
|
|||
Ufff.
Rozpłakała się twoja sukienka ciszę ust spłoszyły gorzkie łzy drwal brutalnie przeszedł przez uczucie i połamał rozkwitnięte sny. |
|||
2009-01-10, 23:37:28
|
|||
|
|||
Kochani, każda interpretacja jest dobra, bo Wasza własna
Stanel, bardzo mi się podoba to, co napisałeś. |
|||
2009-01-11, 01:45:35
|
|||
|
|||
Cytat:Ja się nie myliłam, tak odebrałam ten wiersz Arti. sory, pisałem na szybko i źle Cię zrozumiałem ;-) pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-13, 22:48:54
|
|||
|
|||
Wiersz jest na tyle dobry ( świetny nawet), że rzeczywiście można go interpretować tak, jak Arti, ale można też - no, może gdyby nie tytuł, który rozwiewa wszelkie wątpliwości - czytać go jako metaforę samotności. No tak, tytuł jest bardzo dosłowny ale - poza tym - świetne.
pozdrawiam. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2009-01-16, 17:25:30
|
|||
|
|||
Serio tak myślisz?? Czy jesteś tylko milusia dla mnie? Hmm??
Jednak bardzo dziękuję.. Tytuł ma swój cel - NAPROWADZAJĄCY |
|||
2009-01-16, 20:58:30
|
|||
|
|||
nie bywam jakoś specjalnie niemiła, ale też nie jestem miła (czy też milusia ) jesli coś nie jest dobre
wiec, serio. no ..a co do tytułu, to, owszem, naprowadza. może nawet za bardzo, o to mi chodziło ale generalnie nie jest zły. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2009-01-17, 11:34:44
|
|||
|
|||
To w takim razie jest mi jeszcze bardziej przyjemnie
Pierwszy tytuł miał byc Szklana pułapka, ale przecież to już było ;p |
|||
2009-01-17, 12:23:53
|
|||
|
|||
niby internet jest dobrą sprawą, ale niestety i ma swoje minusy.Ludzie szukają tam tego co odnaleźć trudno, to tylko iluzja, która nieraz kończy się tragicznie ...Wiersz b.dobry, szczególnie te słowa mnie ujęły: jedyne podobieństwo w podkrążonych brązach
błyszczały co wieczór w szklanej chimerze " - świetne! |
|||
2009-01-17, 13:53:58
|
|||
|
|||
Tak, internet bywa bardzo niebezpieczny, szczególnie dla osób samotnych, bardziej dla samotnych kobiet, które rozpaczliwie szukają wsparcia w sieci. Wrażliwi ludzie mają uśpioną czujnośc wobec czyhającego niebezpieczeństwa.
Dziękuję Ci za jakże miły komentarz |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości