Wirtualna pułapka - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Wirtualna pułapka (/thread-1404.html) |
Wirtualna pułapka - Snowboarder - 2009-01-09 04:06:39 za oknem szaro i mokro już pierwsze liście na trawie się złocą zimnym wiatrem katalpa się trzęsie a w powietrzu czuć zmęczenie systemem miałam już dość anonimem puściłam oczko w miejscu gdzie jest więcej samotnych w sieci uciekłam w gorzką prawdę nie jestem narkomanką - to inna przypadłość jedyne podobieństwo w podkrążonych brązach błyszczały co wieczór w szklanej chimerze po wczesne godziny poranne przy kawie pod lasem leżą strzępy czerwonej sukienki bezdomny właśnie ją znalazł i okrył szyję drzewa szumią o pomoc a mnie nikt nie szuka - Snowboarder - 2009-01-09 13:04:58 Jeśli wtórna samotnośc jest śmiercią, to się nie mylisz. Wiersz mówi o tym, jak bardzo może byc groźny internet, a raczej Ci, co kryją się po drugiej stronie sieci. Wiersz, to przestroga. - Arti - 2009-01-09 15:16:10 Cytat:pod lasem leżą strzępy czerwonej sukienki mylicie się dziewczyny, peelka została zgwałcona i zabita nikt jej nie szuka bo wyruszyła w tą podróż samotnie potrzebując kogoś - stała się ofiarą świetny, mocny wiersz pozdr. - Snowboarder - 2009-01-09 18:00:11 Arti, strzał w dziesiątkę. P.S: dziękuję Ci za miłe słowa odnośnie wiersza. - Guest - 2009-01-10 13:11:41 Ufff. Rozpłakała się twoja sukienka ciszę ust spłoszyły gorzkie łzy drwal brutalnie przeszedł przez uczucie i połamał rozkwitnięte sny. - Snowboarder - 2009-01-10 23:37:28 Kochani, każda interpretacja jest dobra, bo Wasza własna Stanel, bardzo mi się podoba to, co napisałeś. - Arti - 2009-01-11 01:45:35 Cytat:Ja się nie myliłam, tak odebrałam ten wiersz Arti. sory, pisałem na szybko i źle Cię zrozumiałem ;-) pozdr. - misery - 2009-01-13 22:48:54 Wiersz jest na tyle dobry ( świetny nawet), że rzeczywiście można go interpretować tak, jak Arti, ale można też - no, może gdyby nie tytuł, który rozwiewa wszelkie wątpliwości - czytać go jako metaforę samotności. No tak, tytuł jest bardzo dosłowny ale - poza tym - świetne. pozdrawiam. - Snowboarder - 2009-01-16 17:25:30 Serio tak myślisz?? Czy jesteś tylko milusia dla mnie? Hmm?? Jednak bardzo dziękuję.. Tytuł ma swój cel - NAPROWADZAJĄCY - misery - 2009-01-16 20:58:30 nie bywam jakoś specjalnie niemiła, ale też nie jestem miła (czy też milusia ) jesli coś nie jest dobre wiec, serio. no ..a co do tytułu, to, owszem, naprowadza. może nawet za bardzo, o to mi chodziło ale generalnie nie jest zły. - Snowboarder - 2009-01-17 11:34:44 To w takim razie jest mi jeszcze bardziej przyjemnie Pierwszy tytuł miał byc Szklana pułapka, ale przecież to już było ;p - Ginsana - 2009-01-17 12:23:53 niby internet jest dobrą sprawą, ale niestety i ma swoje minusy.Ludzie szukają tam tego co odnaleźć trudno, to tylko iluzja, która nieraz kończy się tragicznie ...Wiersz b.dobry, szczególnie te słowa mnie ujęły: jedyne podobieństwo w podkrążonych brązach błyszczały co wieczór w szklanej chimerze " - świetne! - Snowboarder - 2009-01-17 13:53:58 Tak, internet bywa bardzo niebezpieczny, szczególnie dla osób samotnych, bardziej dla samotnych kobiet, które rozpaczliwie szukają wsparcia w sieci. Wrażliwi ludzie mają uśpioną czujnośc wobec czyhającego niebezpieczeństwa. Dziękuję Ci za jakże miły komentarz |