amnestia
|
2009-01-11, 02:00:50
amnestia
|
|||
|
|||
amnestia
nie wierzę wolę wróżyć z butelki wiersze niepotrzebne nikomu I powierzyłem ciało słońcu o szóstej rano przynosi je noc kiedy jest nic nie warte zapomniałem o bogu a on zrobił to samo odwrócił się na pięcie i zamknął oczy przyjaciół II czasami budzimy się w innym ciele tam gdzie są łąki niebieskie a niebo milczy czerwienią zapomniałem o bogu próbując przechytrzyć przyszłość lecz on na przekór odradza się we mnie w rozbitych wizjach i ciele nieznanym i znów pamiętam jestem ciężarnym samcem a dziecko nazwę sześcset szedziesiąt sześć maj 08 "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-11, 17:18:37
|
|||
|
|||
wróce do tego wiersza - obiecuję
miłego dnia |
|||
2009-01-11, 21:50:03
|
|||
|
|||
kiedy patrzę na niektóre swoje wiersze dziwie się że je napisałem... tak właśnie jest z tym...
swoją drogą bardzo go lubię :-P pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-01-18, 16:23:35
|
|||
|
|||
Nie jestem ciężarnym samcem,ani nie ma we mnie miejsca na żadną
utopijną ideę,ale cała reszta to mój skromny życiorys. |
|||
2009-01-18, 23:08:59
|
|||
|
|||
no tak...końcówka nadaje wierszowi złowrogą wymowę. zamierzoną zapewne...choć - nie wiem dlaczego, ale dla mnie ten wiersz jest przepojony jakimś dziwnym spokojem...może nieco grobowym, ale jednak. A wiesz, gdy tak to czytałam, pomyślałam, że piszesz o Bogu (z małej, czy też z wielkiej litery) zwykle w podobny sposób (może się mylę i to tylko moja zbyt subiektywna interpretacja, nie wiem), właśnie taki mniej więcej jak tutaj.
a w ogóle to ciężko coś o tym wierszu napisać bez popadania w to wszystko co mieści się w słowie "patos". przynajmniej ja nie umiem. ;/ (co nie znaczy, że wiersz jest patetyczny bynajmniej) "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2009-01-23, 01:59:31
|
|||
|
|||
dziękuję wam
pozdr. "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości