Wspomnienie o Reju
|
2008-08-04, 18:57:08
Wspomnienie o Reju
|
|||
|
|||
Wspomnienie o Reju
- - - - - - - - - - - - - - - - - A nim się postrzegł Dęby zapłakały Kroplami deszczu spłukane Spadając z luster liści W zadumie będącego Delikatnie obudziły Siedzę pod nimi Na starej ławie Która wtulona w ich konary Chroni przed żarem Wszystko co żywe Ledwie stojący Dworek stary Wodzę za głosem mojej Danusi Śmiechem perlistym pod borem Kiedyś ją brałem w swoje ramiona Dlaczego dzisiaj nie biorę ? Mój Kochanowski Śpi dziś spokojnie A ja kocham i trwam Krew pulsuje w skroni Bo kroczy we mnie Przez życie Mych przodków Język i myślenie â Polacy nie gęsi.. â Dlatego ich cenię ! Piszę więc w kajecie wspominki O dziecięcych śladach na piasku I skrzy się oko umęczone Ku młodej gąsce Co to piórka sieje Te szczerozłote Mam nadziejeâ¦. Zbigniew 2008-08-04 10:58:53 Siłą woli, mocą duszy Każde zło człowiek skruszy By serdeczne , czyste dłonie Podać temu, kto dziś " tonie" zbigniew piotr <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.elfograd.nmj.pl">www.elfograd.nmj.pl</a><!-- w --> - Fan Klub mojej twórczości |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Wspomnienie o Reju - zbigniew - 2008-08-04 18:57:08
Re: Wspomnienie o Reju - zbigniew - 2008-08-04, 19:00:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości