Wspomnienie o Reju - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Wspomnienie o Reju (/thread-2152.html) |
Wspomnienie o Reju - zbigniew - 2008-08-04 18:57:08 Wspomnienie o Reju - - - - - - - - - - - - - - - - - A nim się postrzegł Dęby zapłakały Kroplami deszczu spłukane Spadając z luster liści W zadumie będącego Delikatnie obudziły Siedzę pod nimi Na starej ławie Która wtulona w ich konary Chroni przed żarem Wszystko co żywe Ledwie stojący Dworek stary Wodzę za głosem mojej Danusi Śmiechem perlistym pod borem Kiedyś ją brałem w swoje ramiona Dlaczego dzisiaj nie biorę ? Mój Kochanowski Śpi dziś spokojnie A ja kocham i trwam Krew pulsuje w skroni Bo kroczy we mnie Przez życie Mych przodków Język i myślenie â Polacy nie gęsi.. â Dlatego ich cenię ! Piszę więc w kajecie wspominki O dziecięcych śladach na piasku I skrzy się oko umęczone Ku młodej gąsce Co to piórka sieje Te szczerozłote Mam nadziejeâ¦. Zbigniew 2008-08-04 10:58:53 Re: Wspomnienie o Reju - zbigniew - 2008-08-04 19:00:21 zbigniew napisał(a):Wspomnienie o Reju - Ginsana - 2008-08-04 19:07:50 popłynęłam po Twoim wierszu Bardzo mi się spodobał Twój wiersz : Literówka do poprawki : "Te szczerozłote Mam nadziejeâ¦. " |