Zeszyt sprzed lat ...
|
2008-07-10, 20:30:05
|
|||
|
|||
Skupiony, robiąc na półkach, z książkami, ogólne porządki,
usuwając niepotrzebne rzeczy jak ogrodnik plewy z grządki, znalazłem zeszyt, przytulony do książek, z wierszami sprzed lat, usiadłem wygodnie, z pachnącą kawą, w miękkim, fotelu, z uczuciem euforii znalezienia, tak pięknym, znanym niewielu, delikatnie starłem szmatką, z wyblakłej okładki, wieloletni kurz, wspomnienia dawnych lat, kolorami tęczy, wróciły jak żywe, raz wesołe, raz smutne, nostalgiczne, radosne bo prawdziwe, słowami płynące drżącą ręką zapisanych długopisem wielu stron, składane w wersy, targany różnymi tych dni emocjami, próbami odpowiedzi, trapiącymi mnie wciąż pytaniami, młodzieńczych przeżyć, rozterek minionych, miłości ślady w całość zbieram, rozsypane w pamięci, tych lat okruchy, za oknem widać liczne kałuże, dowody łzawej letniej pluchy, zagłębiam się z czułością swa wyobraźnią w dawnych lat czar, odkładam wiekowy zeszyt z wrodzoną dla mnie czułością, z uśmiechem pełnym dla wspomnień, uczuć delikatnością, na półkę, by w moim pobliżu, gdy wróce do wspomnień wciąż był ... życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Zeszyt sprzed lat ... - male_p - 2008-07-08, 19:56:11
[] - Guest - 2008-07-08, 20:43:56
Re: Zeszyt sprzed lat ... - Ginsana - 2008-07-08, 20:57:11
[] - male_p - 2008-07-10 20:30:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości