Przestrzeń
|
2017-04-19, 20:39:41
Przestrzeń
|
|||
|
|||
W mej uczuć przestrzeni,
W mej pragnień otchłani Gdzieś iskra błyszczy z daleka. A obok krąg cieni (Wrogowie zebrani), Co tylko na rozbłysk jej czeka. I jak już rozbłyśnie, I jak już zaświeci, I jak już rozjaśni mą duszę, Cień wnet ją przyciśnie I światło uleci, I znowu w ciemności żyć muszę. Bo przecież któż inny, Bo jakaż dziewczyna Rozświetlić potrafi ów mroka Niż ten kwiat niewinny, Mych marzeń dolina, Mych uczuć, tak kruchych, opoka. Bo któż jeszcze umie W mym sercu głęboko Utkwione powstrzymać zawieje? Kto w codziennym tłumie, Rozwlekłym szeroko, Przywrócić potrafi nadzieję? Och, jakaż to duża Tęsknota się błąka Głęboko, gdzieś w serca uboczu Za śmiechem jak róża, Zapachem jak łąka, Cudownym blaskiem jej oczu. Z doświadczeń z przeszłości, Z wyznania bojaźni, Czy mam jej powiedzieć co czuję? Bo ona wciąż gości Gdzieś w mej wyobraźni. Jej widok tak bardzo przejmuje. Czy wyznać jej mogę Bez wstydu, z radością, Jak bardzo mi na niej zależy? Pójdziemy w tę drogę Złączeni miłością, Swych rąk jedności przymierzy. A kiedy się wzruszy, Coś do mnie poczuje I czułym obdarzy spojrzeniem, Ja w głębi swej duszy Wręcz się zagotuję Ognistym miłości płomieniem. I jeśli się zgodzi, I ze mną zostanie, I życie moje odmieni, Me serce osłodzi I nic nie ostanie Z tej ciemnej i pustej przestrzeni. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Przestrzeń - BartPoet - 2017-04-19 20:39:41
RE: Przestrzeń - Fred - 2017-04-20, 09:14:16
RE: Przestrzeń - BartPoet - 2017-04-20, 13:37:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości