Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
licznik wyświetleń
2016-08-23, 16:50:08
RE: licznik wyświetleń
Jeśli gdzieś tam mieli takowe osoby, które rzeczywiście w dziecinny sposób nabijały sobie wyświetlenia i tym się chwaliły - to czas programistów/administratorów spędzony na wdrożeniu modyfikacji był usprawiedliwiony.

Tutaj - jak już napisałem - uważam, że nie dochodzi do zjawiska nabijania postów. Nikogo personalnie nie bronię. Porównałem wątki opublikowane w tym samym czasie, mające tyle samo miesięcy i nie zauważyłem, aby wątki jakiejkolwiek osoby w sposób szczególny się wyróżniały. Na analizowaniu logów serwera z 10 miesięcy wstecz i sprawdzaniu kto ile razy który wątek odwiedzał nie mam zamiaru spędzać. Podobnie z czasem na wprowadzanie wspominanej przez Ciebie modyfikacji - uważam, że nie jest warta czasu, który trzeba by temu poświęcić, nikt poza Tobą ani nie chwali się sam ani nie wypomina innym ilości odwiedzin, nikt poza Tobą się tym nie ekscytuje, nikt poza Tobą nie podnosi tutaj tego tematu.

Przypuszczam - powtórzę raz jeszcze - że Twoja błędna ocena wynika z tego, że porównałeś wątki starsze, mające już setki lub tysiące odwiedzin, z wątkami nowszymi, które jeszcze nie zdążyły być tyle razy wyświetlone. O tym zjawisku napisałeś w wątku "Lizbona", który to opublikowany był w październiku ubiegłego roku, a niedawno odświeżony, stąd na pierwszy rzut oka wydawało Ci się, że ma znacznie więcej wyświetleń od sąsiednich o wiele młodszych wątków. Ale jeśli porównasz inne wątki z jesieni ubiegłego roku zobaczysz, że wątek ten w żaden sposób się nie wyróżnia pod względem ilości wyświetleń. Poniżej zrzut ekranu:

[Obrazek: 20160818_licznikarze.png]

Jeśli więc wypominasz nabijanie wyświetleń użytkownikowi tom_70, to wypomnij też użytkownikom takim jak ElaM, klimeusz, czy nawet bronmus45 (czyli sobie).

Dodałem wyświetlanie daty rozpoczęcia wątku, aby łatwiej było tę zależność zauważyć. Skrypt MyBB domyślnie nie ma funkcji gromadzącej dane o tym kto jaki wątek wyświetlił, nie zamierzam szukać czy istnieje gotowa modyfikacja to umożliwiająca, ani tym bardziej samemu tego programować.

Jeśli zgłosi się kilkadziesiąt osób, dla których taki problem będzie wystarczająco ważny i przedstawią rzetelne analizy wykazujące dobitnie, że wątki jednego czy dwóch konkretnych użytkowników wyraźnie odbiegają pod względem wyświetleń od wątków innych użytkowników opublikowanych w tym samym czasie, wówczas do analizy podejdę raz jeszcze. Jeśli sprawę przedstawia jedna osoba (Ty) i w dodatku przedstawia analizę nierzetelną, porównującą wątki mające wiele miesięcy z wątkami mającymi tylko kilka tygodni - temat ze swojej strony kończę.

Piotr GRD
Piotr GRD network
Piotr GRD photos

Młodzi Gniewni
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
licznik wyświetleń - bronmus45 - 2016-08-17, 18:07:18
RE: licznik wyświetleń - Piotr GRD - 2016-08-17, 18:32:24
RE: licznik wyświetleń - Piotr GRD - 2016-08-18, 07:02:50
RE: licznik wyświetleń - bronmus45 - 2016-08-18, 08:56:11
RE: licznik wyświetleń - Piotr GRD - 2016-08-18, 19:29:11
RE: licznik wyświetleń - bronmus45 - 2016-08-18, 20:10:32
RE: licznik wyświetleń - Piotr GRD - 2016-08-23 16:50:08
RE: licznik wyświetleń - bronmus45 - 2016-08-24, 21:07:29

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt: dotykiemwiatru @ go away spambots grd.pl | albo: grd @ go away spambots gazeta.pl | | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS