Satyra na pean do pewnego... siebie.
|
2013-08-24, 10:37:25
Satyra na pean do pewnego... siebie.
|
|||
|
|||
01.11.01 - Natchniony wciąż obecną weną z czatu - wspominając pewną historyjkę z innego pokoju, w trakcie tworzenia piątej zwrotki - wymyśliłem sobie czterowiersz, który siłą rzeczy niejako zmusił mnie do przyjęcia na siebie zaszczytu zostania bohaterem poniższego paszkwilu ;-)
Ponadto wplątanie osób trzecich było w pełni potrzebne jak i zamierzone. Zasiadam w błogim nastroju I ciesząc się atencją błyskiem w oku porażam Wszystkich: swą prezencją. Przywdziewam jak każdy maskę, Z pewnością kunsztu w palcach, Roztaczam swój koloryt Z fantazją. Tańczę prawie walca Z lampką //wino przed sobą... Ach... cóż ze mnie za człowiek! Polotem i humorem Powolnymi resztę czynię sobie. Folguję swej wyobraźni, Przytłaczam głębią wyrazu, Przebojem sięgam przestworzy I władzy: Nad Przekazem! Więc tu i teraz niniejszym Ogłaszam przed całym światem: Jam jest Xanadu Pierwszy, Herbu - Trzydziestolatek !!! Chociaż młodym w tym stanie, Z pół roku zaledwie przecie, To jednak dojrzałym jestem, więc Doceńcie - z kim obcujecie. W dowód wielkoduszności I chcąc was trochę oświecić, Ozdobię swym logiem NASZ! pokój Gdy tylko dołączę do Sieci. W zielonym okienku Szarunii: <pogodynka> Patrz! Znowu gościmy samochwałę! //maczuga --- //panda --- //luzak <pogodynka> Nie może być //ojej... sam wyszedł?!!! Xanadu_1:został wyrzucony na stałe (ustawił admin pokoju) Opera omnia - wątek zamknięty. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2013-08-24 10:37:25
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - anja - 2013-08-30, 20:31:49
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2013-08-30, 21:13:58
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - babajaga - 2013-12-12, 14:50:03
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - anja - 2013-12-13, 19:00:13
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Fred - 2014-02-03, 10:43:26
RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2014-02-03, 21:55:41
|