Satyra na pean do pewnego... siebie. - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Satyra (/forum-19.html) +--- Wątek: Satyra na pean do pewnego... siebie. (/thread-4791.html) |
Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2013-08-24 10:37:25 01.11.01 - Natchniony wciąż obecną weną z czatu - wspominając pewną historyjkę z innego pokoju, w trakcie tworzenia piątej zwrotki - wymyśliłem sobie czterowiersz, który siłą rzeczy niejako zmusił mnie do przyjęcia na siebie zaszczytu zostania bohaterem poniższego paszkwilu ;-) Ponadto wplątanie osób trzecich było w pełni potrzebne jak i zamierzone. Zasiadam w błogim nastroju I ciesząc się atencją błyskiem w oku porażam Wszystkich: swą prezencją. Przywdziewam jak każdy maskę, Z pewnością kunsztu w palcach, Roztaczam swój koloryt Z fantazją. Tańczę prawie walca Z lampką //wino przed sobą... Ach... cóż ze mnie za człowiek! Polotem i humorem Powolnymi resztę czynię sobie. Folguję swej wyobraźni, Przytłaczam głębią wyrazu, Przebojem sięgam przestworzy I władzy: Nad Przekazem! Więc tu i teraz niniejszym Ogłaszam przed całym światem: Jam jest Xanadu Pierwszy, Herbu - Trzydziestolatek !!! Chociaż młodym w tym stanie, Z pół roku zaledwie przecie, To jednak dojrzałym jestem, więc Doceńcie - z kim obcujecie. W dowód wielkoduszności I chcąc was trochę oświecić, Ozdobię swym logiem NASZ! pokój Gdy tylko dołączę do Sieci. W zielonym okienku Szarunii: <pogodynka> Patrz! Znowu gościmy samochwałę! //maczuga --- //panda --- //luzak <pogodynka> Nie może być //ojej... sam wyszedł?!!! Xanadu_1:został wyrzucony na stałe (ustawił admin pokoju) RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - anja - 2013-08-30 20:31:49 Rozumię że pisałeś z lusterkiem przed sobą Nie rozumię ostatniego zdania RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2013-08-30 21:13:58 Cytat:Xanadu_1:został wyrzucony na stałe (ustawił admin pokoju)Nie siedziałaś nigdy na Onetowym czacie, stąd brak zrozumienia. Osoba, która zakłada pokój ma stały nick i z automatu staje się adminem. Dopisek musiał być, bo inaczej historyjka nie miała by zakończenia RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - babajaga - 2013-12-12 14:50:03 ciekawie RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - anja - 2013-12-13 19:00:13 A już myślalam że Xan wrócił, a to ļabajaga zagląda do wierszy RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Fred - 2014-02-03 10:43:26 Wiersz jest zabawny, uśmiechnąłem się czytając. Warto chyba troszkę nad nim popracować, może skrócić, niektóre zachwiania rytmiczne wyprostować. może nawet pokusić się o mocniejszą puentę. Zaiste wiersz wart jest tego. Autor zapewne też. RE: Satyra na pean do pewnego... siebie. - Xan - 2014-02-03 21:55:41 Teksty raz stworzone, mające już kilka latek, nie podlegają w mojej ocenie zmianom. Zwłaszcza, że już wena dawno mnie opuściła i pewnie tylko bym to sknocił |