Forum zamknięte, czy otwarte?
|
2009-01-19, 23:10:14
|
|||
|
|||
male_p
Rodzaj zamknięcia forum był już określony, gdy się zalogowałem zaraz po odczytaniu maila (jestem przy komputerze większość dnia, więc czytam natychmiast otrzymane maile) i pisałem swój tekst. Po czym się wylogowałem i... forum znów zostało otwarte. Zamknięcie było w formie takiej, że na stronie głównej widoczny był tylko napis: "Brak for" Nic poza tym. Najwyraźniej Ninoczka po kilku minutach zmieniła zdanie i forum otworzyła z powrotem. Jak napisałem powyżej... to tylko moje spostrzeżenia i doświadczenia. Napisałem ogólnie o forach i społecznościach, nie konkretnie o tym forum i tej społeczności. Po poprzedniej nadinterpretacji moich słów (głównie przez Ciebie) nie zamierzam się wypowiadać konkretnie o tym forum i tej społeczności. Napisałem tylko powyżej swego rodzaju poradę - jak najbardziej ogólną moim zdaniem. Dziękuję. Dopota Nie wypowiadam się na temat wierszy, bo nie mam na ten temat nic ciekawego do powiedzenia. Nie biorę udziału czynnego w życiu tej społeczności, bo niewiele albo i prawie nic mnie z tą społecznością nie łączy. To oczywiste, że wchodzę, gdy odczytam mail, większość ludzi tak robi. To oczywiste według mnie, że piszę wtedy i na ten temat, na który mam jakąś wiedzę, np. jako osoba zajmująca się już do tej pory kilkoma forami, stronami internetowymi i różnego rodzaju społecznościami czy to na tych forach, na grach online itp. Nie uważam, żebym cokolwiek "mieszał" najzwyczajniej pisząc swoją opinię czy swoje zdanie na dany temat. Dziękuję administracja [offtopic] Kontynuując moje zdanie z wypowiedzi do Dopota o pojawianiu się po odczytaniu maili... Naprawdę dużo osób tak robi. I w umiejętny sposób można by newslettery właśnie wykorzystać do zwiększenia zainteresowania forum. Nie apelami o aktywność, nie informacjami o kasowaniu nieaktywnych, nie informacjami o prawdopodobnym zamknięciu forum, ale swego rodzaju "reklamami". Tak, właśnie tak - skorzystać z psychologii i chwytów marketingowych. Nie mówię tu o pełnej komercji, ale o czymś na ten kształt... Znaleźć ciekawy wiersz dla przykładu, taki co przyciągnąłby chętnych do przeczytania, może i dodania własnych refleksji: Cytat:"Kolejny świt za oknem szarośćMoże nie najlepszy i nie najbardziej zachęcający newsletter, ale w podobny sposób naprawdę coś można osiągnąć. Dziekuję. [/offtopic] Pozdrawiam wszystkich. --------------- edycja: Dopota (i wszyscy) To jak najbardziej normalne, że zawsze będzie o wiele więcej gości niż zarejestrowanych i aktywnych użytkowników. Statystyki z pewnego bardzo aktywnego forum z tej chwili: Cytat:Users online: 2914 Guests, 129 UsersTo jak najbardziej normalne, że przygodne osoby są tylko z ciekawości. To normalne, że tylko mały procent odwiedzających się zarejestruje, a jeszcze mniejszy procent z nich będzie aktywnymi uczestnikami forum - tak już jest. Cała rzecz teraz w tym, by ich nie zniechęcić. A zamknięcie forum i pozostawienie dla wszelkich gości tylko napisu "Brak for" jest absolutnym zniechęceniem jakichkolwiek potencjalnych użytkowników - czy to gości czy może kiedyś aktywnych uczestników życia forum. Piotr GRD Piotr GRD network Piotr GRD photos Młodzi Gniewni Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
[] - Nula.Mychaan - 2009-01-19, 19:15:15
[] - Piotr GRD - 2009-01-19 23:10:14
[] - Guest - 2009-01-19, 23:10:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości