Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum zamknięte, czy otwarte?
2009-01-19, 23:10:14

male_p

Rodzaj zamknięcia forum był już określony, gdy się zalogowałem zaraz po odczytaniu maila (jestem przy komputerze większość dnia, więc czytam natychmiast otrzymane maile) i pisałem swój tekst. Po czym się wylogowałem i... forum znów zostało otwarte.

Zamknięcie było w formie takiej, że na stronie głównej widoczny był tylko napis:
"Brak for"
Nic poza tym. Najwyraźniej Ninoczka po kilku minutach zmieniła zdanie i forum otworzyła z powrotem.

Jak napisałem powyżej... to tylko moje spostrzeżenia i doświadczenia. Napisałem ogólnie o forach i społecznościach, nie konkretnie o tym forum i tej społeczności. Po poprzedniej nadinterpretacji moich słów (głównie przez Ciebie) nie zamierzam się wypowiadać konkretnie o tym forum i tej społeczności. Napisałem tylko powyżej swego rodzaju poradę - jak najbardziej ogólną moim zdaniem.
Dziękuję.

Dopota

Nie wypowiadam się na temat wierszy, bo nie mam na ten temat nic ciekawego do powiedzenia. Nie biorę udziału czynnego w życiu tej społeczności, bo niewiele albo i prawie nic mnie z tą społecznością nie łączy. To oczywiste, że wchodzę, gdy odczytam mail, większość ludzi tak robi. To oczywiste według mnie, że piszę wtedy i na ten temat, na który mam jakąś wiedzę, np. jako osoba zajmująca się już do tej pory kilkoma forami, stronami internetowymi i różnego rodzaju społecznościami czy to na tych forach, na grach online itp. Nie uważam, żebym cokolwiek "mieszał" najzwyczajniej pisząc swoją opinię czy swoje zdanie na dany temat.
Dziękuję

administracja

[offtopic]
Kontynuując moje zdanie z wypowiedzi do Dopota o pojawianiu się po odczytaniu maili... Naprawdę dużo osób tak robi. I w umiejętny sposób można by newslettery właśnie wykorzystać do zwiększenia zainteresowania forum. Nie apelami o aktywność, nie informacjami o kasowaniu nieaktywnych, nie informacjami o prawdopodobnym zamknięciu forum, ale swego rodzaju "reklamami". Tak, właśnie tak - skorzystać z psychologii i chwytów marketingowych. Nie mówię tu o pełnej komercji, ale o czymś na ten kształt... Znaleźć ciekawy wiersz dla przykładu, taki co przyciągnąłby chętnych do przeczytania, może i dodania własnych refleksji:
Cytat:"Kolejny świt za oknem szarość
straszą uśpione zimą drzewa
brzmi zagubiony ptaka śpiew
jak dzwon co porankiem rozbrzmiewa...

A Ty jak widzisz codzienną szarość?...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://temoore.8p.pl/topics2/1807.htm">http://temoore.8p.pl/topics2/1807.htm</a><!-- m -->
Może nie najlepszy i nie najbardziej zachęcający newsletter, ale w podobny sposób naprawdę coś można osiągnąć.
Dziekuję.

[/offtopic]

Pozdrawiam wszystkich.

---------------
edycja:

Dopota (i wszyscy)
To jak najbardziej normalne, że zawsze będzie o wiele więcej gości niż zarejestrowanych i aktywnych użytkowników. Statystyki z pewnego bardzo aktywnego forum z tej chwili:
Cytat:Users online: 2914 Guests, 129 Users
Obecnych na forum: 2914 gości, 129 zarejestrowanych użytkowników
To jak najbardziej normalne, że przygodne osoby są tylko z ciekawości. To normalne, że tylko mały procent odwiedzających się zarejestruje, a jeszcze mniejszy procent z nich będzie aktywnymi uczestnikami forum - tak już jest. Cała rzecz teraz w tym, by ich nie zniechęcić. A zamknięcie forum i pozostawienie dla wszelkich gości tylko napisu "Brak for" jest absolutnym zniechęceniem jakichkolwiek potencjalnych użytkowników - czy to gości czy może kiedyś aktywnych uczestników życia forum.

Piotr GRD
Piotr GRD network
Piotr GRD photos

Młodzi Gniewni
Jezioro Szmaragdowe w Szczecinie
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
[] - Piotr GRD - 2009-01-19, 17:52:35
[] - male_p - 2009-01-19, 19:06:41
[] - Nula.Mychaan - 2009-01-19, 19:15:15
[] - Dopota - 2009-01-19, 21:02:38
[] - Piotr GRD - 2009-01-19 23:10:14
[] - Guest - 2009-01-19, 23:10:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Kontakt: dotykiemwiatru @ go away spambots grd.pl | albo: grd @ go away spambots gazeta.pl | | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS