ulica niechciana
|
2009-01-03, 00:04:57
ulica niechciana
|
|||
|
|||
rozchodzi się światło
po ciemnych ulicach czyjegoś smutku przedziera się przez zakamarki niechodzonych adresów może zdąży nim pierwsza latarnia zapali bladym cieniem księżyc rozchodzi się miłość po ciemnych ulicach zatrwożonych serc przedziera się przez zakamarki niechcianych dni i nocy może zdąży nim pierwsza zmarszczka zatopi się w delikatnych rysach twarzy światło zgasło miłość ustała umarło serce na ulicy niechcianej Tam gdzie wzrok nie sięga, ja jestem |
|||
2009-01-10, 18:36:26
|
|||
|
|||
Opisane przez ciebie[ i ]bardzo subtelne i czyste[/i] uczucia nie powinny się błąkać
po takich ulicach i adresach. Trzeba je zaanonsować i wprowadzić na salony polecam się jako kamerdyner. :skromny: |
|||
2009-01-10, 22:52:50
|
|||
|
|||
Ninoczka,napisz nam receptę na ten odmładzający eliksir.
Oczywiście tylko nam niektórym. |
|||
2009-01-12, 02:24:56
|
|||
|
|||
Jedyny odmładzający eliksir to - nie odliczac czasu do końca nie obchodząc urodzin
Ja tak robię, to działa. Za 10 lat nie będę wiedział ile mam. Może oszukam mój umysł. |
|||
2009-01-12, 23:36:12
|
|||
|
|||
już tytuł przyciąga podoba się wiersz
|
|||
2009-01-13, 22:43:52
|
|||
|
|||
tytuł rzeczywiście przyciąga
jeszcze nic Twojego nie czytałam, bo daaawno mnie tutaj nie było, ale - ten wiersz jest naprawdę klimatyczny podoba się, tylko może, może z ostatniej strofy, tej 4-wersowej, wyrzuciłabym dwa pierwsze wersy. Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że nawet jak zostaną tylko te dwa ostatnie - które są naprawdę mocne - to i tak będzie to świetne zakończenie wiersza pozdrawiam. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości