Po co ja libertyn
|
2009-07-14, 11:39:18
Po co ja libertyn
|
|||
|
|||
Największa rzecz na świecie to umieć należeć do siebie Michel Montaigne zabierzcie mi tą natrętną dupę z moich kolan dzisiaj nawet klęczenie powinno być niewymuszone zastanawiam się czy jestem liberałem czy libertynem bo jeden i drugi jest wartopacowopałacowy dzisiaj charlotte arand nie wyszczeka aloisowi ratzinger wermachtu bo i po co skoro potzowizna pozwala na lansowanie podogmatyzmu szerokim strumieniem zapędzając owieczki w stronę wyzwolenia a opuszczony garb i wiedza świadczą o istnieniu autonomii sumienia 13.07.2009 jestem jaki jestem |
|||
2009-07-16, 00:01:29
Re: Po co ja libertyn
|
|||
|
|||
No tyle mi się ciśnie komentarzy że trudno coś sklecić, język sobie połamałam czytające tego paca pałaca :lol:
Kamilu napewno nie libertyn, nie uwierzę. miłego dnia |
|||
2009-07-16, 11:11:30
|
|||
|
|||
Kamilu litości....zmuszasz mnie do googlowania pomimo to dziękuję zmuszasz czytelnika do myślenia
|
|||
2009-07-16, 20:15:53
|
|||
|
|||
O nie! rozkazu(prośby) zawartego w pierwszym wersie nikt nie wykona, bowiem jest to wyłącznie sprawa bohatera wiersza, chyba że jest tak przytłoczony, że jest to S.O.S.
A propos libertyna i liberała - każdy z nich w określonych sytuacjach czyni dobro/ w innych różnie to bywa. dzisiaj - pewnie tak już zostanie, scharlotte aloisowi przygotuje śniadanie, zaś alois pozdrowi ją niemiecko-francuskim i jeszcze o lody poprosi. Owieczki czuwają w stadzie kryjąc wilków kilka, gotowych na zawołanie "sprawiedliwości dziejów nadszedł czas - na ojcowiznę wiedźcie nas" . Kto wie, czy za naszego życia nie doczekamy się takiego odkrycia. I co wtedy mamy powiedzieć? Gdzie sobie miejsca szukać? Ja tu mieszkam. Tu jest Polska. Sumienie - w każdym języku nie tylko inaczej brzmi ale i .... samotność jest lepsza od hałasu |
|||
2009-07-23, 08:15:32
|
|||
|
|||
Julia napisał(a):O nie! rozkazu(prośby) zawartego w pierwszym wersie nikt nie wykona, bowiem jest to wyłącznie sprawa bohatera wiersza, chyba że jest tak przytłoczony, że jest to S.O.S. :lol: jestem jaki jestem |
|||
2009-07-25, 14:25:21
|
|||
|
|||
Cytat:szerokim strumieniem zapędzając owieczki w stronę wyzwolenia Dla mnie jak najbardziej wyraziste przesłanie - ale niech każdy sobie na własny użytek interpretuje "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości