![]() |
Po co ja libertyn - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Po co ja libertyn (/thread-441.html) |
Po co ja libertyn - Kamil Rousseau - 2009-07-14 11:39:18 Największa rzecz na świecie to umieć należeć do siebie Michel Montaigne zabierzcie mi tą natrętną dupę z moich kolan dzisiaj nawet klęczenie powinno być niewymuszone zastanawiam się czy jestem liberałem czy libertynem bo jeden i drugi jest wartopacowopałacowy dzisiaj charlotte arand nie wyszczeka aloisowi ratzinger wermachtu bo i po co skoro potzowizna pozwala na lansowanie podogmatyzmu szerokim strumieniem zapędzając owieczki w stronę wyzwolenia a opuszczony garb i wiedza świadczą o istnieniu autonomii sumienia 13.07.2009 Re: Po co ja libertyn - anja - 2009-07-16 00:01:29 No tyle mi się ciśnie komentarzy że trudno coś sklecić, język sobie połamałam czytające tego paca pałaca :lol: Kamilu napewno nie libertyn, nie uwierzę. Re: Po co ja libertyn - szaraczek - 2009-07-16 11:11:30 Kamilu litości....zmuszasz mnie do googlowania ![]() ![]() ![]() Re: Po co ja libertyn - Julia - 2009-07-16 20:15:53 O nie! rozkazu(prośby) zawartego w pierwszym wersie nikt nie wykona, bowiem jest to wyłącznie sprawa bohatera wiersza, chyba że jest tak przytłoczony, że jest to S.O.S. A propos libertyna i liberała - każdy z nich w określonych sytuacjach czyni dobro/ w innych różnie to bywa. dzisiaj - pewnie tak już zostanie, scharlotte aloisowi przygotuje śniadanie, zaś alois pozdrowi ją niemiecko-francuskim i jeszcze o lody poprosi. Owieczki czuwają w stadzie kryjąc wilków kilka, gotowych na zawołanie "sprawiedliwości dziejów nadszedł czas - na ojcowiznę wiedźcie nas" . Kto wie, czy za naszego życia nie doczekamy się takiego odkrycia. I co wtedy mamy powiedzieć? Gdzie sobie miejsca szukać? Ja tu mieszkam. Tu jest Polska. Sumienie - w każdym języku nie tylko inaczej brzmi ale i .... Re: Po co ja libertyn - Kamil Rousseau - 2009-07-23 08:15:32 Julia napisał(a):O nie! rozkazu(prośby) zawartego w pierwszym wersie nikt nie wykona, bowiem jest to wyłącznie sprawa bohatera wiersza, chyba że jest tak przytłoczony, że jest to S.O.S. :lol: Re: Po co ja libertyn - Nina - 2009-07-25 14:25:21 Cytat:szerokim strumieniem zapędzając owieczki w stronę wyzwolenia Dla mnie jak najbardziej wyraziste przesłanie - ale niech każdy sobie na własny użytek interpretuje |