...na pokuszenie
|
2008-10-25, 15:07:33
...na pokuszenie
|
|||
|
|||
"...Na pokuszenie"
(czyli: jak skomplikować sobie fabułę) wyrwać się z tych kilku zużytych prawd wiary uciec z placu zabaw dla własnego dobra spalić zgraną talię kart i tylko skubać rozdwojone końcówki suchych wątków i całować chciwie sine usta wtulać się w kąty proste pustego pokoju i przy tym śmiać się trzynastozgłoskowcem dostrzec mityczną postać Drugiego Człowieka i zgubić się w szpitalnych zakątkach jego umysłu gdzie mech porasta amputowane marzenia upić się łamaniem zasad z ufnością dziecka wyciętego z biblijnej przypowieści i wykpić się brakiem ortografii w wyposażeniu sumienia - spróbuj. (...jak zwykle - nie wiem czemu tak jest, ale jest - mam problem z tytułem, tak wiec wszelkie sugestie mile widziane. Nie tylko dotyczące tytułu Dawno nic nie dodawałam tutaj, ale obiecuję to nadrobić ) "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-25, 19:28:53
|
|||
|
|||
Wszk jest tytuł i to moim zdaniem całkiem niezły - jak skomplikować fabułę bądź skomplikowana fabuła - brzmi figlarnie i zachęcająco do czytania.
misery napisał(a):i zgubić się w szpitalnych zakątkachtu zmieniłabym zakątki na zakamarki umysłu - ale to tylko moja sugestia a ja zupełnie nie znam się na białych wierszach, nie wiem czy obowiązujące jest liczenie zgłosek (ale chyba nie - wnioskując z pozostałych wersów) misery napisał(a):i wykpić się brakiem ortografiia może na wyposażeniu sumienia?? nie wiem.. Ale wiersz mi się podoba... zastanów sie raz, zanim coś dasz, dwa-zanim przyjmiesz i tysiąc zanim zażądasz |
|||
2008-10-25, 20:49:03
|
|||
|
|||
Interpelacja napisał(a):misery napisał/a:- tesh miałam problem która wersja jest poprawna, ale chyba obie są....? (sprawdźę to) a co do - zakątków, to chyba je zostawię, bo to - sic! - cytat z Woodego Allena ale - dzięki wielkie za Twoje sugestie. ps. ja natomiast nie mam pojęcia o pisaniu rymowanych wierszy...chyba jeden w zyciu napisałam, mejbi dwa "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-28, 09:13:43
Re: ...na pokuszenie
|
|||
|
|||
misery napisał(a):"...Na pokuszenie" piękny wiersz w swej istocie....ja jednak pogrubiłem to co mnie w nim razi_ przeczytaj pogrubienia jednym ciągiem i będziesz wiedziała o co chodzi ...a tytuł? dla mnie "Życ - tylko żyć" pozdrawiam kamil jestem jaki jestem |
|||
2008-10-28, 11:07:56
|
|||
|
|||
Bezokoliczniki - no tak, w sumie na nich jest zbudowany cały wiersz, ale nie wiem jak mialabym jej zastapić...Poza tym gdyby to były jakieś formy osobowe to zmienił by sie charakter wiersza, a miał on przypominać nieco taką instrukcją...Nie wiem, coś pokombinuję choc nie mam pomysłu jak dotad.
Ale, dzięki za Twoje uwagi, jak zawsze "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-10-28, 11:49:54
|
|||
|
|||
misery napisał(a):Bezokoliczniki - no tak, Nie wiem, coś pokombinuję choc nie mam pomysłu jak dotad. łatwa była nasza rozmowa- to lubię...skoro sama widzisz , to jestem pewien że dasz sobie radę :okok: kamil jestem jaki jestem |
|||
2008-10-29, 01:15:40
|
|||
|
|||
Wracam jescze raz wiersz bardzo mnie zainspirował, fabuła czyżby pogmatwana, nie raczej powiedziałbym, że bardzo wymagająca. Stawiająca egzystencjalne pytania. Podoba się. Pozdrawiam
norbertus |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości