...na pokuszenie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: ...na pokuszenie (/thread-1713.html) |
...na pokuszenie - misery - 2008-10-25 15:07:33 "...Na pokuszenie" (czyli: jak skomplikować sobie fabułę) wyrwać się z tych kilku zużytych prawd wiary uciec z placu zabaw dla własnego dobra spalić zgraną talię kart i tylko skubać rozdwojone końcówki suchych wątków i całować chciwie sine usta wtulać się w kąty proste pustego pokoju i przy tym śmiać się trzynastozgłoskowcem dostrzec mityczną postać Drugiego Człowieka i zgubić się w szpitalnych zakątkach jego umysłu gdzie mech porasta amputowane marzenia upić się łamaniem zasad z ufnością dziecka wyciętego z biblijnej przypowieści i wykpić się brakiem ortografii w wyposażeniu sumienia - spróbuj. (...jak zwykle - nie wiem czemu tak jest, ale jest - mam problem z tytułem, tak wiec wszelkie sugestie mile widziane. Nie tylko dotyczące tytułu Dawno nic nie dodawałam tutaj, ale obiecuję to nadrobić ) - Interpelacja - 2008-10-25 19:28:53 Wszk jest tytuł i to moim zdaniem całkiem niezły - jak skomplikować fabułę bądź skomplikowana fabuła - brzmi figlarnie i zachęcająco do czytania. misery napisał(a):i zgubić się w szpitalnych zakątkachtu zmieniłabym zakątki na zakamarki umysłu - ale to tylko moja sugestia a ja zupełnie nie znam się na białych wierszach, nie wiem czy obowiązujące jest liczenie zgłosek (ale chyba nie - wnioskując z pozostałych wersów) misery napisał(a):i wykpić się brakiem ortografiia może na wyposażeniu sumienia?? nie wiem.. Ale wiersz mi się podoba... - misery - 2008-10-25 20:49:03 Interpelacja napisał(a):misery napisał/a:- tesh miałam problem która wersja jest poprawna, ale chyba obie są....? (sprawdźę to) a co do - zakątków, to chyba je zostawię, bo to - sic! - cytat z Woodego Allena ale - dzięki wielkie za Twoje sugestie. ps. ja natomiast nie mam pojęcia o pisaniu rymowanych wierszy...chyba jeden w zyciu napisałam, mejbi dwa Re: ...na pokuszenie - Kamil Rousseau - 2008-10-28 09:13:43 misery napisał(a):"...Na pokuszenie" piękny wiersz w swej istocie....ja jednak pogrubiłem to co mnie w nim razi_ przeczytaj pogrubienia jednym ciągiem i będziesz wiedziała o co chodzi ...a tytuł? dla mnie "Życ - tylko żyć" pozdrawiam kamil - misery - 2008-10-28 11:07:56 Bezokoliczniki - no tak, w sumie na nich jest zbudowany cały wiersz, ale nie wiem jak mialabym jej zastapić...Poza tym gdyby to były jakieś formy osobowe to zmienił by sie charakter wiersza, a miał on przypominać nieco taką instrukcją...Nie wiem, coś pokombinuję choc nie mam pomysłu jak dotad. Ale, dzięki za Twoje uwagi, jak zawsze - Kamil Rousseau - 2008-10-28 11:49:54 misery napisał(a):Bezokoliczniki - no tak, Nie wiem, coś pokombinuję choc nie mam pomysłu jak dotad. łatwa była nasza rozmowa- to lubię...skoro sama widzisz , to jestem pewien że dasz sobie radę :okok: kamil - norbertus - 2008-10-29 01:15:40 Wracam jescze raz wiersz bardzo mnie zainspirował, fabuła czyżby pogmatwana, nie raczej powiedziałbym, że bardzo wymagająca. Stawiająca egzystencjalne pytania. Podoba się. Pozdrawiam |