pani jesień
|
2008-10-12, 09:26:03
pani jesień
|
|||
|
|||
płaszczem z mgieł się odziała
i stąpa po swym dywanie a zza chmur słoneczko wyjrzało z nieba uśmiech posyła złocienie odbija blaskiem ciepłego liści szelestu grzeje stopy oddechem chyba się w niej zakochało pocałunek ze słońcem urody jej dodaje pięknością swą maluje pola łąki i gaje i wciąga w tę krainę wszystkich zakochanych czerwienią ich otula z zieleni tak dojrzałą a ja z tobą też w tym pięknie jestem Jest to wiersz wolny, trochę biały, trochę rymowany i nie wiedziałam gdzie go mam wstawić. kocham cię życie |
|||
2008-10-15, 14:59:10
|
|||
|
|||
piekna pani jesien
|
|||
2008-10-25, 13:38:07
|
|||
|
|||
"czerwienią ich otula
z zieleni tak dojrzałą " tu troszkę mi zaskrzeczało niepoprawnością, szczególnie niezrozumiałe "z zieleni tak dojrzałą" , nie rozumiem co autorka powiedziała. szczęście nie jest na sprzedaż |
|||
2008-10-25, 14:36:57
|
|||
|
|||
bunia...z zielonych pączków rozwija się kwia, w swojej dojrzałości czerwienią zachwyca....pozdrawiam.
zdzisław..." wszystko w życiu może zdarzyć się" takie są prawa marzeń... staszek...dziękuję minawia...życzę szczęścia :lol: kocham cię życie |
|||
2008-10-26, 12:59:37
|
|||
|
|||
Ninoczka : staram się pamiętać o unikaniu zaimków (są w formie domyślnej). Dziękuję za przypomnienie.
kocham cię życie |
|||
2008-10-26, 13:21:26
|
|||
|
|||
płaszczem z mgieł się odziała
i stąpa po swym dywanie a zza chmur słoneczko wyjrzało z nieba uśmiech posyła złocienie odbija blaskiem ciepłego liści szelestu grzeje stopy oddechem chyba się w niej zakochało pocałunek ze słońcem urody dodaje pięknością maluje pola łąki gaje wciąga w tę krainę wszystkich zakochanych czerwienią otula z zieleni dojrzałą tak , teraz to jest TO :!: kocham cię życie |
|||
2008-10-27, 15:48:39
|
|||
|
|||
lubie jak ktos pomoze czasami ma sie inne spojrzenie i widzi wiecej niz ten co napisał Bobie wersje mi sie podobaja
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości