pani jesień - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: pani jesień (/thread-1774.html) |
pani jesień - minawia - 2008-10-12 09:26:03 płaszczem z mgieł się odziała i stąpa po swym dywanie a zza chmur słoneczko wyjrzało z nieba uśmiech posyła złocienie odbija blaskiem ciepłego liści szelestu grzeje stopy oddechem chyba się w niej zakochało pocałunek ze słońcem urody jej dodaje pięknością swą maluje pola łąki i gaje i wciąga w tę krainę wszystkich zakochanych czerwienią ich otula z zieleni tak dojrzałą a ja z tobą też w tym pięknie jestem Jest to wiersz wolny, trochę biały, trochę rymowany i nie wiedziałam gdzie go mam wstawić. - staszek - 2008-10-15 14:59:10 piekna pani jesien - meg04 - 2008-10-25 13:38:07 "czerwienią ich otula z zieleni tak dojrzałą " tu troszkę mi zaskrzeczało niepoprawnością, szczególnie niezrozumiałe "z zieleni tak dojrzałą" , nie rozumiem co autorka powiedziała. - minawia - 2008-10-25 14:36:57 bunia...z zielonych pączków rozwija się kwia, w swojej dojrzałości czerwienią zachwyca....pozdrawiam. zdzisław..." wszystko w życiu może zdarzyć się" takie są prawa marzeń... staszek...dziękuję minawia...życzę szczęścia :lol: - minawia - 2008-10-26 12:59:37 Ninoczka : staram się pamiętać o unikaniu zaimków (są w formie domyślnej). Dziękuję za przypomnienie. - minawia - 2008-10-26 13:21:26 płaszczem z mgieł się odziała i stąpa po swym dywanie a zza chmur słoneczko wyjrzało z nieba uśmiech posyła złocienie odbija blaskiem ciepłego liści szelestu grzeje stopy oddechem chyba się w niej zakochało pocałunek ze słońcem urody dodaje pięknością maluje pola łąki gaje wciąga w tę krainę wszystkich zakochanych czerwienią otula z zieleni dojrzałą tak , teraz to jest TO :!: - czardasz - 2008-10-27 15:48:39 lubie jak ktos pomoze czasami ma sie inne spojrzenie i widzi wiecej niz ten co napisał Bobie wersje mi sie podobaja |