Kolejne lato odchodzi
|
2008-08-22, 19:26:40
Kolejne lato odchodzi
|
|||
|
|||
jesień nadeszła tak nieoczekiwanie
nie pukała w drzwi ni okiennice nie zaglądała szparami zawstydzona przemknęła ulicami miast gubiąc na skwerach i parkach liście koloru nie żałowała â poza zielonym odziała naturę w szatę złocistą skrapiając mokrymi perełkami to co ludzie nie zdążyli schować bordowe drzewo za oknem nie szumi już tak wesoło drżące i nagie kwili żałośnie smutnie schylając gałęzie w tym moje myśli smętne takie zadumane i zdziwione w resztkach promieni słonecznych liczą kolejny dzień miesiąc rok chciałoby się szpetnie zakląć znajdując w sobie więcej godności nie bać się siwych włosów ani kolejnej zmarszczki |
|||
2008-08-23, 17:50:14
|
|||
|
|||
..no ale ona (jesień) nie nadeszła jeszcze...przynajmniej ta za oknem...hm, ten wiersz na początku się wydaje "li tylko portretem", ale potem robisz się bardzo, bardzo filozoficzna a co do strachu, to tak naprawdę choćby nie wiem co kto mówił, to we wszystkich czai się jakiś lęk przed przemijaniem,,,,,
"Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-08-24, 12:12:20
|
|||
|
|||
Agula dzięki chwile samotności chwilami są "tFórcze"
Misery dzięki Ja już Słonko jestem jak ta jesień.Kolorem raz w roku oczaruję, a potem to już gubię kolejne listki :lol: i tak w sumie nie ma czym sie przejmować, takie prawo natury.... |
|||
2008-08-25, 21:39:39
|
|||
|
|||
Ewetko dziękuję za ciepłe słowa
|
|||
2008-08-26, 11:16:27
|
|||
|
|||
ano - to jest strach przed przemijaniem ....tylko po co sie go bać- lepiej go polubić wtedy weselej sie żyje- kobiety równolatki się nie starzeją, nie maja zmarszczek a tym bardziej siwych włosów...najgorsze jest starzenie w samotności , ale starzenie obok jest naprawdę fajne- nawet młodość obok nie jest taka :shock:
jestem jaki jestem |
|||
2008-08-26, 11:17:36
|
|||
|
|||
zapomniałem dodać - Twoje wiersze z dnia na dzień coraz bardziej rozkwitają
jestem jaki jestem |
|||
2008-08-26, 17:30:05
|
|||
|
|||
Jesien jest piekna jesli ja sie widzi tak ja Ty -a twoj wiersz równie piekny
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2008-08-27, 19:00:07
|
|||
|
|||
Alinko dziękuję ciepło
Kamilu, od Ciebie pochwała , to jak medal :oops: i bardzo dziekuję za Twoje słowa tak ciepłe i dające otuchę na mój kryzys wiekowy |
|||
2008-08-28, 13:40:57
|
|||
|
|||
Ginsana napisał(a):Alinko dziękuję ciepło To nie pochwała Kamilko, to ocena Twojego rozwoju na poetyckiej niwie :!: A kryzys wiekowy? Spojrzyj tylko na moja datę...toz to powinienem być juz dawno w muzeum...Kto mówi o kryzysie?! Ty młoda dziewcZyno? pzdr jestem jaki jestem |
|||
2008-08-28, 14:51:46
|
|||
|
|||
Lubie wszystkie pory roku ale jesien w Twoim wierszu jest piękna
|
|||
2008-08-28, 21:19:57
|
|||
|
|||
Staszku dziękuję ciepło
Kamilu powiem jak w tym dawnych monologach : " Panie Sułku Kocham Pana :mrgreen: 1060 lat ...o matuś jedyna :rotfl: Kamilu jak Tyś doczekał takiego wieku na pewno jest wino, kobiety i śpiew to podobno przeeeeeedłuża / oczywiście wiek miałam na myśli / |
|||
2008-08-29, 08:16:55
|
|||
|
|||
Ginsana napisał(a):Staszku dziękuję ciepło Ano, ano - kobiety i alkoholu deczko, spiewu....niestety tylko lubię słuchać. Podobno przedłuzacze są w sex shopach ale czy nie ciekawsza jest skromna ale za to naturalność :mrgreen: :lol: ...każdy by chciał więcej i więcej- tylko jak przyjdzie co do czego to nie ma jak tego pola zaorać, bo albo gleba jest niewydolna , albo oracz lichy pzdr jestem jaki jestem |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: