szukam słów
|
2008-07-19, 23:19:46
szukam słów
|
|||
|
|||
szukam słów
szukam słów wielkich by się za nimi schować pięknych słów by zatuszowały moją zwyczajność słów silniejszych niż moja słabość choć wątpię czy takie istnieją szukam słów prawdziwych jak mój brak wiary jestem uwikłana w słowa one zobowiązują kiedy śpię one przepływają obok jak stracony czas pisząc zapomniała żyć te słowa zostaną znalezione po mnie - tylko tyle mam wątpliwości co do układu wersów, ale....na razie to "tylko" wątpliwości, bo nie wiem, co z nimi zrobić.............. "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-07-22, 12:50:09
|
|||
|
|||
szukasz słów,
nie znasz odpowiedzi, wsłuchaj się w ciszę, ona poda ci skrzydeł....pozdrawiam ;-) |
|||
2008-07-22, 15:19:45
...:)
|
|||
|
|||
hm, taki układ wersów, jaki proponujesh, Nin. (taki skrót ) jest tez dobry....a te powtórzenia - to miało być tak, ze słowo "słowa" powtarza się celowo, no bo to o słowach...ale, jak się okazuje bez tych powtórzeń tesh jest ok
"Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
2008-07-23, 17:27:50
|
|||
|
|||
Słowa ich moc szukają zniewalają zabijają podnoszą i umacniają. Ten wiersz ma w sobie tyle człowieczeństwa. Pozdrawiam
norbertus |
|||
2008-07-24, 14:12:21
|
|||
|
|||
Wg mnie Nina poszła w dobrym kierunku przy budowie wiersza...chociaz uważam że nie do końca- ale to już wiele. Rażącym błędem było nadużywanie słow w róznych odmianach - zbyt dużo , zbyt dużo razy- w tym krótkim wierszu 5x
Jedno co mocno broni ten tekst jest jego wartość tekstowa (przekaz jaki z sobą niesie) , a to bardzo wiele moja miła poetko. Warsztatu można sie nauczyć, zmieniać go w trakcie rozwoju, ale umiejętnosc postrzegania to wielka sztuka i Ty ją posiadasz :!: :lol: Poza tym sposób budowy wiersz masz juz teraz niezły. choć warto nad nim pracować :lol: kamil :evil: jestem jaki jestem |
|||
2008-07-25, 22:29:42
|
|||
|
|||
wow. :lol: dzięki. naprawdę.
z tymi powtórzeniami "słów" to - przyznaje, tego chyba naduzyłam, chociaz miałam intencję taką, by przez te słowa i słowa i słowa x-ileśtam jakoś uwydatnić to uwikłanie w słowa....ALE, ja wiem - to niekoniecznie się udało. dzięki again, naprawdę taka opinia jest, mało powiedzieć, podnosząca na duchu "Życie jest zabawne, kiedy się tylko przestać nad nim zastanawiać." ~Kurt Vonnegut~ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości