F I N L A N D I A
|
2017-09-08, 18:29:27
F I N L A N D I A
|
|||
|
|||
Jesteś mi milszą od najmilszych tłumów;
jesteś tym właśnie - błyskiem dla rozumu. Bez ciebie czuję się niedopieszczony - jako mężczyzna po wyjeździe żony - Najbardziej wtedy, gdyś jeszcze cnotliwa, nie napoczęta, lecz już pożądliwa. Stoisz na stole, kusząc swoją treścią - a moje oczy twą figurę pieszczą... Moja Finlandio - flaszko ukochana - zapewne jesteś mi od szczęścia daną |
|||
2017-09-08, 18:42:10
RE: F I N L A N D I A
|
|||
|
|||
a od wódki rozum krótki
pean na cześć alkoholu ? Bronku,młodzież czyta |
|||
2017-09-08, 19:07:11
|
|||
|
|||
(2017-09-08 18:42:10)Misiek napisał(a): a od wódki rozum krótki- a kto ci zabroni napisać na temat ... wody święconej lub czerwonego wina, tak ulubionego - z czym się nie krył - Lech Kaczyński - przestań mnie w końcu pouczać (czytaj prowokować) chociażby ze względu na różnicę wieku pomiędzy nami - jesteś najupierdliwszym mącicielem, jakiego spotkałem w sieci od przynajmniej roku - więc po prostu mnie omijaj - wygląda na to, że nie możesz ze względu na zadanie, jakie nakazano ci ze sztabu PiSlamu - doprowadzać do banów, takich jak ja... Ile za to ci płacą, bo nie wierzę, że robisz to z pobudek "patriotycznych" - chyba, że... jesteś owym patriotą, ale w stosunku do innego kraju i po prostu musisz, bo kula w łeb... |
|||
2017-09-08, 19:43:03
|
|||
|
|||
Już wszystko sìę wyjaśniło, co jest przyczyną
błyskotliwego "rozumku" bronmusika hahaha Sartre |
|||
2017-09-08, 19:56:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 19:58:12 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
chyba tak
dajmy mu spokój tomku niech pije to swoje Suomi do lustra porównuje wódę do wina albo wody poświęconej świetny dowcip |
|||
2017-09-08, 20:25:07
|
|||
|
|||
Masz rację, dajmy spokój stetryczałemu dziadkowi.
A niech se chłopina publikuje te swoje arcydziełka - bo co mu zostało na tym padole łez? Sartre |
|||
2017-09-09, 00:52:02
|
|||
|
|||
pół litra i wierszyki ;-))
|
|||
2017-09-10, 21:03:07
|
|||
|
|||
Alkoholowe szczęście bywa krótkie. Na dłuższą metę niestety szkodliwe dla zdrowia. Jednorazowy nadmiar może okazać się również niebezpieczny z wielu względów. Alkohol prowadzi do niezdrowego uzależnienia. Kobieta, która dba o zdrowie męża, również o własny komfort bycia z trzeźwym mężczyzną - wyjeżdża, a ten naraża swoje zdrowie na szwank. Tak mój rozsądek każe interpretować treść wiersza. Jeśli miałbym napisać prawdę o alkoholu rozpocząłbym tak:
Gorsze "na zdrowie" samemu i wśród tłumów; po tobie świecę oczami nie błyskiem rozumu... |
|||
2017-09-11, 08:33:51
|
|||
|
|||
(2017-09-10 21:03:07)komisarz napisał(a): Alkoholowe szczęście bywa krótkie. Na dłuższą metę niestety szkodliwe dla zdrowia. Jednorazowy nadmiar może okazać się również niebezpieczny z wielu względów. Alkohol prowadzi do niezdrowego uzależnienia. Kobieta, która dba o zdrowie męża, również o własny komfort bycia z trzeźwym mężczyzną - wyjeżdża, a ten naraża swoje zdrowie na szwank. Tak mój rozsądek każe interpretować treść wiersza. Jeśli miałbym napisać prawdę o alkoholu rozpocząłbym tak:. - kompletnie nie rozumiem o co podnosisz ten raban... przecież to jest żarcik i na dodatek opublikowany w adresie SATYRA. Podobnie żartobliwych tekstów przewija się w sieci tysiące... |
|||
2017-09-11, 17:48:39
|
|||
|
|||
bo to komisarzu jest pean na cześć wódki a nie satyra
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|