F I N L A N D I A - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Satyra (/forum-19.html) +--- Wątek: F I N L A N D I A (/thread-6588.html) |
F I N L A N D I A - bronmus45 - 2017-09-08 18:29:27 Jesteś mi milszą od najmilszych tłumów; jesteś tym właśnie - błyskiem dla rozumu. Bez ciebie czuję się niedopieszczony - jako mężczyzna po wyjeździe żony - Najbardziej wtedy, gdyś jeszcze cnotliwa, nie napoczęta, lecz już pożądliwa. Stoisz na stole, kusząc swoją treścią - a moje oczy twą figurę pieszczą... Moja Finlandio - flaszko ukochana - zapewne jesteś mi od szczęścia daną RE: F I N L A N D I A - Misiek - 2017-09-08 18:42:10 a od wódki rozum krótki pean na cześć alkoholu ? Bronku,młodzież czyta RE: F I N L A N D I A - bronmus45 - 2017-09-08 19:07:11 (2017-09-08 18:42:10)Misiek napisał(a): a od wódki rozum krótki- a kto ci zabroni napisać na temat ... wody święconej lub czerwonego wina, tak ulubionego - z czym się nie krył - Lech Kaczyński - przestań mnie w końcu pouczać (czytaj prowokować) chociażby ze względu na różnicę wieku pomiędzy nami - jesteś najupierdliwszym mącicielem, jakiego spotkałem w sieci od przynajmniej roku - więc po prostu mnie omijaj - wygląda na to, że nie możesz ze względu na zadanie, jakie nakazano ci ze sztabu PiSlamu - doprowadzać do banów, takich jak ja... Ile za to ci płacą, bo nie wierzę, że robisz to z pobudek "patriotycznych" - chyba, że... jesteś owym patriotą, ale w stosunku do innego kraju i po prostu musisz, bo kula w łeb... RE: F I N L A N D I A - tom_70 - 2017-09-08 19:43:03 Już wszystko sìę wyjaśniło, co jest przyczyną błyskotliwego "rozumku" bronmusika hahaha RE: F I N L A N D I A - Misiek - 2017-09-08 19:56:55 chyba tak dajmy mu spokój tomku niech pije to swoje Suomi do lustra porównuje wódę do wina albo wody poświęconej świetny dowcip RE: F I N L A N D I A - tom_70 - 2017-09-08 20:25:07 Masz rację, dajmy spokój stetryczałemu dziadkowi. A niech se chłopina publikuje te swoje arcydziełka - bo co mu zostało na tym padole łez? RE: F I N L A N D I A - Misiek - 2017-09-09 00:52:02 pół litra i wierszyki ;-)) RE: F I N L A N D I A - komisarz - 2017-09-10 21:03:07 Alkoholowe szczęście bywa krótkie. Na dłuższą metę niestety szkodliwe dla zdrowia. Jednorazowy nadmiar może okazać się również niebezpieczny z wielu względów. Alkohol prowadzi do niezdrowego uzależnienia. Kobieta, która dba o zdrowie męża, również o własny komfort bycia z trzeźwym mężczyzną - wyjeżdża, a ten naraża swoje zdrowie na szwank. Tak mój rozsądek każe interpretować treść wiersza. Jeśli miałbym napisać prawdę o alkoholu rozpocząłbym tak: Gorsze "na zdrowie" samemu i wśród tłumów; po tobie świecę oczami nie błyskiem rozumu... RE: F I N L A N D I A - bronmus45 - 2017-09-11 08:33:51 (2017-09-10 21:03:07)komisarz napisał(a): Alkoholowe szczęście bywa krótkie. Na dłuższą metę niestety szkodliwe dla zdrowia. Jednorazowy nadmiar może okazać się również niebezpieczny z wielu względów. Alkohol prowadzi do niezdrowego uzależnienia. Kobieta, która dba o zdrowie męża, również o własny komfort bycia z trzeźwym mężczyzną - wyjeżdża, a ten naraża swoje zdrowie na szwank. Tak mój rozsądek każe interpretować treść wiersza. Jeśli miałbym napisać prawdę o alkoholu rozpocząłbym tak:. - kompletnie nie rozumiem o co podnosisz ten raban... przecież to jest żarcik i na dodatek opublikowany w adresie SATYRA. Podobnie żartobliwych tekstów przewija się w sieci tysiące... RE: F I N L A N D I A - Misiek - 2017-09-11 17:48:39 bo to komisarzu jest pean na cześć wódki a nie satyra |