- fotka znaleziona w sieci...
|
2017-09-08, 11:06:12
- fotka znaleziona w sieci...
|
|||
|
|||
# - a teraz po latach Gwiazda razem z PiS-em "przeginają pałę" ze swym życiorysem... Obaj dzisiaj "wielcy" - czyli Andrzej z Jarkiem - każdy z nich był wtedy dla Wałęsy... smarkiem. #
P.S - w swoim zakładzie pracy, gdzie już pod koniec września 1980 roku zakładałem (i założyłem) KZ NSZZ Solidarność, przechodziłem podobną historię. Bo dawni CRZZ-owcy nijak nie mogli (nie chcieli) się pogodzić, by jakiś tam pracownik fizyczny (chociaż z maturą, o czym nie wszyscy wiedzieli) rozwalał ich związek i zakładał Niezależny oraz Samorządny. Na nic się zdały ich przeciwdziałania. Już po kilku tygodniach do "mojego" Związku należało 90% załogi (grubo ponad 300 - trzystu - pracowników)... |
|||
2017-09-08, 11:34:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 11:36:38 przez Misiek.)
RE: - fotka znaleziona w sieci...
|
|||
|
|||
Bronku,
Andrzej Gwiazda i Lech Wałęsa to dwa różne światy odmienne postawy,charaktery i zachowania Gwiazda nigdy Solidarności nie zdradził... Wałęsa zdradził i swoich kolegów i cały kraj W mojej firmie do Solidarności zapisali się wszyscy nawet mój wówczas kierownik -towarzysz PZPR takie to były czasy przecież do NSZZ ,,S,, należało kilkanaście milionów ludzi a teraz ? https://www.wykop.pl/wpis/19413411/jerzy...drek-nios/ |
|||
2017-09-08, 13:11:51
|
|||
|
|||
- ośmieszasz się takimi wypowiedziami, tłumacząc akurat mnie - "kto jest kto..."
Jarosław Kaczyński też Solidarności nie zdradził - a wiesz chociażby, dlaczego? |
|||
2017-09-08, 13:36:13
|
|||
|
|||
A oglądałeś,, działaczu,, dwa odcinki Solidarności wg. Wyszkowskiego ?
pewnie nie bo nie oglądasz TVP-is prawda ? |
|||
2017-09-08, 14:05:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 14:16:04 przez bronmus45.)
|
|||
|
|||
- zadałem pytanie odnośnie niejakiego Jarosława Kaczyńskiego z PiS - znasz odpowiedź, czy też zamierzasz nadal lawirować "gigantem"..?
- bo ja z kolei znam wiele odpowiedzi na dziejące się wtedy fakty i to nie z opowieści gdzieś zasłyszanych, a siedząc miesiącami przy teleksie (taki był wtedy rozwój techniki) w MKZ, by następnie z tych pasków streszczać najważniejsze wiadomości, przychodzące z biura prasowego KK NSZZ "S" i powielać je na ulotki rozdawane nie tylko w moim Szczecinku... Więc nie zabieraj lepiej głosu, bo po prostu nie masz zielonego pojęcia - co widać, słychać i czuć... (nawet z daleka) Mam jeszcze do tego czasu wszystkie wydania "Solidarności" z tamtych lat, czym nie każde muzeum regionalne może się poszczycić. I nie tylko takie wydania... Zarówno na paskach teleksu, jak i tamtejszej prasie nie znajdziesz nazwiska Jarosław Kaczyński. Lech Kaczyński się pojawia... w grupie kilkudziesięciu doradców przy Lechu Wałęsie i to wszystko... |
|||
2017-09-08, 14:40:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 14:41:03 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
To ,że ktoś wtedy nie był w Solidarności o niczym nie świadczy
gorzej jak ktoś był a dzisiaj pluje na swoich kolegów i na partię ,która jako jedyna dzisiaj popiera ten związek w PO jest mnóstwo byłych członków NSZZ a zobacz jak rozwalają wszystko w dalszym ciągu w kraju ile złego zrobili przez 8 lat Lepiej nie być członkiem NSZZ niż zdrajcą,który zdradził swoich kolegów jak sam Lech Wałęsa szkoda,że nie oglądałeś pana Wyszkowskiego |
|||
2017-09-08, 15:11:11
|
|||
|
|||
Jezu... jakiś ty beton... Dzisiejsza "Solidarność" nie ma kompletnie nic wspólnego z tą, do której i ja należałem - czyli pierwszą. Gdzie ty widzisz na świecie - oprócz posowieckich państw (z Rosją na czele) Związek Zawodowy tak uzależniony od rządu, jak dzisiejsza "solidarność" - specjalnie zapisałem przez małą literę. Jak takie "cóś" można nazwać Niezależnym i Samorządnym?
Chłopie - ty jesteś naprawdę potwornie "zamataczony" przez takich jak Kaczyński, Gwiazda czy inne Dudo/Śniadki... Nie myślę nadal z tobą na ten temat dyskutować, bo po prostu ty żyjesz w świecie iluzji z religią smoleńską na czele. A to kiedyś gruchnie i rozpadnie się w pył... |
|||
2017-09-08, 15:11:32
|
|||
|
|||
Wałęsa ma swoich grafologów i nie był agentem.
Wałęsa podważa niezależne ekspertyzy grafologów. Wałęsa przysiągł na Matkę Boską, że nie donosił na swoich kolegów. Wałęsa nie może się przyznać do winy bo inaczej jego walka o wolność zostałaby wywrócona na nice. Sartre |
|||
2017-09-08, 15:34:53
|
|||
|
|||
źródło: http://www.gdansk.pl/wiadomosci/Grafolog...ie,a,77732
- urywek - całość w adresie j.w ... (...) Co ciekawe, w swojej analizie prof. Girdwoyń porównał właśnie dwa dokumenty z grudnia 1970 r: zobowiązanie do współpracy z 21 grudnia i odręczną notatkę z 24 grudnia. Z analizy prof. Girdwoynia wynika, że zobowiązanie z 21 grudnia sporządzono pismem powstałym "w szybkim tempie i charakteryzującym się wysokim stopniem wyrobienia", a notatka z 24 grudnia to pismo o "niskiej klasie, niewyrobione, charakterystyczne dla osoby, która pismem ręcznym posługuje się okazjonalnie".
...
Zatem jeśli Wałęsa w grudniu 1970 r. miał pismo niewyrobione, jak na prostego robotnika przystało, to nie byłby w stanie sporządzić 21 grudnia zobowiązania napisanego pismem o klasę wyższym, równym, bezbłędnym (...) |
|||
2017-09-08, 15:57:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 15:58:48 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
przecież sam pan Wałęsa często powtarzał ,że podpisał zobowiązanie
a zaprzecza dopiero teraz kiedy ujawniono dokumenty z domu Kiszczaka (2017-09-08 15:11:32)tom_70 napisał(a): Wałęsa ma swoich grafologów i nie był agentem. o to właśnie chodzi gdy był niewinny to Solidarność by się od niego nie odwróciła tak jak to w ostatnich latach się stało |
|||
2017-09-08, 16:33:44
|
|||
|
|||
Słynna dziennikarka Orana Fallaci zapytana,
czy żałuje przeprowadzenia wywiadu, z którymkolwiek z przywódców politycznych, powiedziała: że tak, z Lechem Wałęsą. Największym zdziwieniem Fallaci było to, że człowiek walczący o wolność z komunistami, mieszka w mieszkaniu SB. Sartre |
|||
2017-09-08, 16:35:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-09-08 16:53:37 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
wszystkich nas oszukał Tomku
(2017-09-08 15:34:53)bronmus45 napisał(a): źródło: http://www.gdansk.pl/wiadomosci/Grafolog...ie,a,77732 Cechy pisma tzw. niewyrobionego może mieć także pismo człowieka w niekorzystnym stanie psychicznym -silne zdenerwowanie, stres etc. o co przecież w kontaktach z SB nie było trudno niełatwo było bowiem pewnie młodemu Wałęsie opanować nerwy po podpisaniu zobowiązania -zwłaszcza ,że był wzywany potem wiele razy osoby o wykształceniu zawodowym potrafią też czasem mieć w pewnym stopniu wyrobione pismo np. techniczne po nauce rysunku w szkołach zawodowych. |
|||
2017-09-11, 02:05:06
|
|||
|
|||
@Misiek - czy ty - wyrobniku PiSlamu - za każdym wejściem musisz udowadniać swoją niezmierną tępotę umysłową?
|
|||
2017-09-11, 18:05:14
|
|||
|
|||
no cóż ,napisałem ci tylko opinię mojego znajomego...grafologa
|
|||
2017-09-12, 08:36:43
|
|||
|
|||
2017-09-12, 13:22:37
|
|||
|
|||
,nie obrażaj tego pana bo to biegły sądowy kochasiu
|
|||
2017-09-12, 14:14:28
|
|||
|
|||
2017-09-12, 20:04:18
|
|||
|
|||
twój profesorek to młody prawnik ,który grafologią zajął się przy okazji
mój znajomy zajmuje się tym kilkadziesiąt lat i ma na koncie szereg publikacji naukowych |
|||
2017-09-12, 20:54:11
|
|||
|
|||
2017-09-13, 07:02:24
|
|||
|