Jestem ołówkiem w ręku Boga
|
2016-11-23, 07:07:59
Jestem ołówkiem w ręku Boga
|
|||
|
|||
Skromna dziewczynka o imieniu Agnieszka
ze stolicy Macedonii z rodziny ze Szkodry w malutkiej Albanii dzisiaj tak wysoko jak niebieska pani wraz z Panem świata tak szczodrym w prawdziwym królestwie mieszka biednym którym na chleb braknie błogosławi na ten ziemski świat z serca przepełnionego miłosierdziem ja grzeszny ale z dobroci nie wyzuty modlę się za Matkę Teresę z Kalkuty moja dusza teraz tylko pociechy łaknie ,,…głodni nadzy bezdomni sparaliżowani ślepi trędowaci… …wszyscy ci ludzie czują się niechciani niekochani i zaniedbani stali się ciężarem dla wszystkich i są przez wszystkich unikani…" mówiła słowami tej samej miłości którą oddała tym którym jej potrzeba a nie mieli choćby na kawałek chleba Pan dobrym wynagrodzi łaskami obdarzy i niebem zapłaci Nasz Bóg ludzi dobrej woli pokrzepi nigdy uczynków z serca nie zapomni za zakonnicę Teresę ze świętej litanii tak często jeszcze nędza i niedostatek módlmy się o ten dar z nieba za Świętą Matkę Matkę ubogich matek Chwała niech będzie Bogu na wysokości |
|||
2016-11-23, 09:20:16
RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga
|
|||
|
|||
Nie lubię się powtarzać, ale wciąż popełniasz rażące
błędy w formie, nieumiejętnie składasz wersy, co czyni twój tekst źle napisanym, czyni go nieczytelnym. |
|||
2016-11-23, 12:35:06
|
|||
|
|||
myślałem ,że chociaż świętą Teresę oszczędzisz
a propos : ten wiersz czytali poeci z wydanymi tomikami i jakoś problemów z odczytaniem go nie mieli |
|||
2016-11-23, 14:23:20
|
|||
|
|||
Ty naprawdę masz drewniane uszy.
Przeczytaj swój tekst na głos. Dzisiaj nawet analfabeta może wydać tomik. |
|||
2016-11-23, 20:24:45
|
|||
|
|||
........................................................................................................
|
|||
2016-11-25, 23:58:46
|
|||
|
|||
Przeczytałem Twoje wiersze. Z tym ołówkiem w rękach boga to wielka przesada, myślę, że świadcząca o megalomani. Wybacz ,że przyłączę się do krytyki, ale ja jakoś nie mogę znaleźć w tych wierszach, ani rymu, ani rytmu, nie mówiąc już o równej ilości zgłosek. Są tu jakieś myśli i skojarzenia, ale może bliżej im do białych wierszy.
|
|||
2016-11-26, 13:24:30
|
|||
|
|||
Krzysiu
1. rymy na pewno są bo białych nie piszę 2. rytm - patrz : licentia poetica 3. ilość zgłosek w wierszach wolnych jest różna to nie Pan Tadeusz ale miło mi ,że kolega Tomka odwiedził mnie i moje wiersze |
|||
2016-11-26, 14:27:10
|
|||
|
|||
Wskaż rymy zgodne z zasadami wiersza rymowanego.
.Rytmu nie ma w twoim tekście. To nie jest licentia poetyckie, tylko brak warsztatu i brak znajomości prozodii. Umieściłeś tekst w dziale wierszy rymowanych. To nie jest wiersz wolny. Halo tu ziemia. To nie jest mój kolega. |
|||
2016-11-26, 18:09:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-26 18:20:53 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
Widzę ,że nie czytałeś artykułu z mojego linku -twoja strata
wyczytałbyś tam coś o swojej prozodii i nie tylko i nie licentia poetyckie tylko licentia poetica w l. mn. licentiae poeticae poczytaj sobie za to o wierszu wolnym zwłaszcza jego definicje a jest to twój kolega bo myśli podobnie jak ty zarozumiały i bezczelny człowieku. |
|||
2016-11-26, 18:23:30
|
|||
|
|||
Oczywiście że licentia poetica (błąd techniczny - nie mój)
Dla mnie jesteś zerem, nawet nie analfabetą. |
|||
2016-11-26, 18:27:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-26 18:28:37 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
poczytaj sobie tutaj -więcej niż zero i wiesz co : żałuję w ogóle ,że się z tobą wdaję w te jałowe dysputy
poczytaj jeszcze w słowniku co to jest ta licentia i zajrzyj : http://czeslaw-milosz.wyklady.org/wyklad...spekt.html niedoinformowany kolego bo to,że uważasz się za nieomylnego -jest twoim największym błędem i zobaczysz jak życie da ci kiedyś za to kopa w cztery litery |
|||
2016-11-26, 18:30:20
|
|||
|
|||
Nie wycieraj sobie mordy Miłoszem.
|
|||
2016-11-26, 18:32:08
|
|||
|
|||
mordę ma krowa ,, kóltóralny,,
|
|||
2016-11-26, 18:32:48
|
|||
|
|||
Jak wolisz to ryja
|
|||
2016-11-26, 18:44:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-26 18:45:39 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
wiesz co tom_70 ? męczący jesteś i infantylny
ale przede wszystkim brakuje ci ogłady znasz zasady Netykiety ? chcesz być sławny przez te swoje aroganckie popisy tutaj ? spróbuj tak gdzie indziej to sam zobaczysz czym to się kończy ? jesteś jednak małolatem w dodatku niewychowanym bo w ogóle nie liczysz się z uwagami osób starszych rodzice ciebie po prostu nie wychowali (2016-11-25 23:58:46)krzys123456 napisał(a): Przeczytałem Twoje wiersze. Z tym ołówkiem w rękach boga to wielka przesada, myślę, że świadcząca o megalomani. Krzysiu -ołówkiem w ręku Boga nazywała siebie siostra Teresa |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości