Jestem ołówkiem w ręku Boga - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Jestem ołówkiem w ręku Boga (/thread-6182.html) |
Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-23 07:07:59 Skromna dziewczynka o imieniu Agnieszka ze stolicy Macedonii z rodziny ze Szkodry w malutkiej Albanii dzisiaj tak wysoko jak niebieska pani wraz z Panem świata tak szczodrym w prawdziwym królestwie mieszka biednym którym na chleb braknie błogosławi na ten ziemski świat z serca przepełnionego miłosierdziem ja grzeszny ale z dobroci nie wyzuty modlę się za Matkę Teresę z Kalkuty moja dusza teraz tylko pociechy łaknie ,,…głodni nadzy bezdomni sparaliżowani ślepi trędowaci… …wszyscy ci ludzie czują się niechciani niekochani i zaniedbani stali się ciężarem dla wszystkich i są przez wszystkich unikani…" mówiła słowami tej samej miłości którą oddała tym którym jej potrzeba a nie mieli choćby na kawałek chleba Pan dobrym wynagrodzi łaskami obdarzy i niebem zapłaci Nasz Bóg ludzi dobrej woli pokrzepi nigdy uczynków z serca nie zapomni za zakonnicę Teresę ze świętej litanii tak często jeszcze nędza i niedostatek módlmy się o ten dar z nieba za Świętą Matkę Matkę ubogich matek Chwała niech będzie Bogu na wysokości RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-23 09:20:16 Nie lubię się powtarzać, ale wciąż popełniasz rażące błędy w formie, nieumiejętnie składasz wersy, co czyni twój tekst źle napisanym, czyni go nieczytelnym. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-23 12:35:06 myślałem ,że chociaż świętą Teresę oszczędzisz a propos : ten wiersz czytali poeci z wydanymi tomikami i jakoś problemów z odczytaniem go nie mieli RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-23 14:23:20 Ty naprawdę masz drewniane uszy. Przeczytaj swój tekst na głos. Dzisiaj nawet analfabeta może wydać tomik. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-23 20:24:45 ........................................................................................................ RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - krzys123456 - 2016-11-25 23:58:46 Przeczytałem Twoje wiersze. Z tym ołówkiem w rękach boga to wielka przesada, myślę, że świadcząca o megalomani. Wybacz ,że przyłączę się do krytyki, ale ja jakoś nie mogę znaleźć w tych wierszach, ani rymu, ani rytmu, nie mówiąc już o równej ilości zgłosek. Są tu jakieś myśli i skojarzenia, ale może bliżej im do białych wierszy. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-26 13:24:30 Krzysiu 1. rymy na pewno są bo białych nie piszę 2. rytm - patrz : licentia poetica 3. ilość zgłosek w wierszach wolnych jest różna to nie Pan Tadeusz ale miło mi ,że kolega Tomka odwiedził mnie i moje wiersze RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-26 14:27:10 Wskaż rymy zgodne z zasadami wiersza rymowanego. .Rytmu nie ma w twoim tekście. To nie jest licentia poetyckie, tylko brak warsztatu i brak znajomości prozodii. Umieściłeś tekst w dziale wierszy rymowanych. To nie jest wiersz wolny. Halo tu ziemia. To nie jest mój kolega. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-26 18:09:49 Widzę ,że nie czytałeś artykułu z mojego linku -twoja strata wyczytałbyś tam coś o swojej prozodii i nie tylko i nie licentia poetyckie tylko licentia poetica w l. mn. licentiae poeticae poczytaj sobie za to o wierszu wolnym zwłaszcza jego definicje a jest to twój kolega bo myśli podobnie jak ty zarozumiały i bezczelny człowieku. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-26 18:23:30 Oczywiście że licentia poetica (błąd techniczny - nie mój) Dla mnie jesteś zerem, nawet nie analfabetą. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-26 18:27:09 poczytaj sobie tutaj -więcej niż zero i wiesz co : żałuję w ogóle ,że się z tobą wdaję w te jałowe dysputy poczytaj jeszcze w słowniku co to jest ta licentia i zajrzyj : http://czeslaw-milosz.wyklady.org/wyklad/485_nurt-klasyczny-i-awangardowy-w-poezji-wspolczesnej-konspekt.html niedoinformowany kolego bo to,że uważasz się za nieomylnego -jest twoim największym błędem i zobaczysz jak życie da ci kiedyś za to kopa w cztery litery RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-26 18:30:20 Nie wycieraj sobie mordy Miłoszem. RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-26 18:32:08 mordę ma krowa ,, kóltóralny,, RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - tom_70 - 2016-11-26 18:32:48 Jak wolisz to ryja RE: Jestem ołówkiem w ręku Boga - Misiek - 2016-11-26 18:44:17 wiesz co tom_70 ? męczący jesteś i infantylny ale przede wszystkim brakuje ci ogłady znasz zasady Netykiety ? chcesz być sławny przez te swoje aroganckie popisy tutaj ? spróbuj tak gdzie indziej to sam zobaczysz czym to się kończy ? jesteś jednak małolatem w dodatku niewychowanym bo w ogóle nie liczysz się z uwagami osób starszych rodzice ciebie po prostu nie wychowali (2016-11-25 23:58:46)krzys123456 napisał(a): Przeczytałem Twoje wiersze. Z tym ołówkiem w rękach boga to wielka przesada, myślę, że świadcząca o megalomani. Krzysiu -ołówkiem w ręku Boga nazywała siebie siostra Teresa |