Ballada długopolska
|
2016-11-09, 09:00:56
Ballada długopolska
|
|||
|
|||
Na głowie już coraz większa łysina
zniknęły dawno nawet posiwiałe zakola a serce gna aż do samego Długopola tak bardzo mnie ciągnie tamta kraina gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione Tutaj nawet tunel jest jak trawa zielony i pociąg co przybywa jak żaglowiec do kei wszystko zielone jako w barwach nadziei dlatego ja wraz z nią przyjadę w te strony gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione I wyruszę od nowa na znane mi szlaki przywitam się jeszcze z tym krajobrazem kwiaty na łące będą moim drogowskazem dobrą drogę ponownie wskażą tu ptaki gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione Bo serce pędzi do Długopola niemłode oczy raz jeszcze tym pięknem nacieszyć aż chciałoby się tu na moment zgrzeszyć i szybko Panu Bogu podać rękę na zgodę gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione Hej, mój przyjacielu weź kubek i nalej wody ze źródeł które tutaj płyną tą ukochaną długopolską doliną pragnienie ugaś wędruj szlakiem dalej gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione A kiedy zima bielą wszystko pokryje na kołek plecak z kubkiem wrzucę powspominam o Długopolu, które żyje w moim sercu i marzę kiedy tu powrócę gdzie pola wiecznie zielone i domy w trawie utopione |
|||
2016-11-10, 09:41:15
RE: Ballada długopolska
|
|||
|
|||
Sporo błędów gramatycznych.
Kompletny brak warsztatu. |
|||
2016-11-10, 21:19:36
|
|||
|
|||
he he ciekawe
wszystkim się ballada podobała na innych portalach również a stetryczałemu tomowi 70 już nie no cóż... sclerosis |
|||
2016-11-10, 22:06:01
|
|||
|
|||
Ach, wspomnienia Mnie się podoba.
miłego dnia |
|||
2016-11-11, 10:27:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-11 10:29:54 przez tom_70.)
|
|||
|
|||
Z doświadczenia wiadomo, że większość czytających na
forach mają drewniane uszy. Wystarczy twój tekst przeczytać na głos by przekonać się, jakie brzmienie ma stylistyka. W twoich komentarzach są błędy gramatyczne. |
|||
2016-11-11, 18:46:21
|
|||
|
|||
tom_70, ty jesteś chyba bardzo samotny i nieszczęśliwy, lgniesz do ludzi a jednocześnie ich ranisz, podświadomie chcesz, aby byli bardziej nieszczęśliwi niż ty.
miłego dnia |
|||
2016-11-11, 21:01:37
|
|||
|
|||
Jestem bardzo szczęśliwy.
Mam żonę, dzieci, psa i kota. Już po raz setny powtórzę, ja oceniam teksty, a nie autorów. |
|||
2016-11-12, 01:56:22
|
|||
|
|||
Tomku
skoro masz żonę,dzieci i kota to ja ci po raz pierwszy powiem ,żebyś się zajął czymś innym bo jak słusznie zauważyła Ania ty ranisz ludzi a nie oceniasz teksty gdybyś chociaź sam pisał świetne wiersze mógłbym jeszcze zrozumieć przypominasz mi sentencję napisaną przez Gilberta Keitha Chestertona : ,,Krytycy to ludzie,którzy ponieśli porażkę w sztuce'' rzecz tylko w tym ,że ty nawet krytykiem nie jesteś Tomku krytykancie |
|||
2016-11-12, 11:51:04
|
|||
|
|||
Rzecz w tym, że ty nawet nie znasz podstaw
języka polskiego i bierzesz się za pisanie wierszy. Zacznij komentować własne "wiersze", a nie cudze komentarze, które nie są skierowane do ciebie. |
|||
2016-11-12, 12:55:07
|
|||
|
|||
Cały dowcip polega na tym , że ty Tomku cały czas łamiesz normy dobrego zachowania
na forum. Najpierw obrażasz czyjś utwór, potem samego autora a na koniec próbujesz się tłumaczyć ,,Już po raz setny powtórzę, ja oceniam teksty, a nie autorów ,, Nikt tu nie jest naiwny , już każdy wie że jesteś trollem,który powinien zostać zbanowany. Bo do ciebie nawet nie dociera alert Ani Administratorki. Jesteś niereformowalny Tomku . |
|||
2017-01-16, 13:05:14
|
|||
|
|||
To jest tak beznadziejne w każdej ocenie, że nie nadaje się do publikacji na jakimkolwiek forum poezji... Żenada
|
|||
2017-01-16, 13:13:16
|
|||
|
|||
To jest faktycznie tak beznadziejne w ocenie, że nie nadaje się do publikacji na jakimkolwiek forum poezji... Żenada a nie komentarz
mocium panie krytykancie. Bo krytykować trzeba umieć... |
|||
2017-01-16, 13:25:40
|
|||
|
|||
Taka krytyka, jaka i treść krytykowanej publikacji - nie nadaje się do pogłębionej analizy, bo to po prostu jeden, wielki gniot.
Może jednak zdecydujesz się na publikowanie przepisów kulinarnych - na przykład "gotujemy wodę na herbatę razem z Miśkiem" - bo chyba więcej i tak nie umiesz... |
|||
2017-01-16, 13:29:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-01-16 13:30:06 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
(2017-01-16 13:29:06)Misiek napisał(a): Taka krytyka, jaka i treść krytykowanej publikacji - nie nadaje się do pogłębionej analizy, bo to po prostu jeden, wielki gniot.wynika stąd jednoznacznie ,że sam piszesz gnioty i jeszcze do tego wlaśnie się przyznałeś. Zawiść jest jak głupota -podobnie zarażliwa i na ogół nieuleczalna. |
|||
2017-04-18, 19:47:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-04-18 19:48:37 przez Fred.)
|
|||
|
|||
(2016-11-09 09:00:56)Misiek napisał(a): Na głowie już coraz większa łysinaZakola to są krążki łysiny na podwyzszonym w ten sposob czole. Chodzi o powierzchnię czaszki pozbawioną włosów. Skóra raczej nie może osiwieć, no zreszta nie znam Ciebie i może jesteś jakims wybrykiem natury. Piosnkę splotłeś z banalnych ogranych motywów. Na dobra sprawę o kazdej "ukochanej krainie" mozna by coś takiego napisać. Oprócz zachwytu, tzw. "rozdziawionej japy" nic w tym wierszu nie ma. Ani jednej cechy, motywu ukochanej podobno krainy. Żadnych wartosci poznawczych. Co cię u licha tak zachwyciło dalibog nie wiem. Stanowczo za mało na wiersz. Wiersz jaki jest, każdy widzi. |
|||
2017-07-07, 22:30:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-08-17 10:19:22 przez Misiek.)
|
|||
|
|||
Posiwiałe zakola to mam ze stresów,które mi przysparzają takie pseudokomentarze jak twoje.
|
|||
2017-07-08, 15:37:04
|
|||
|
|||
Poprawnie: [ ] które przysparzają [ ]
Sartre |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »