jeszcze zima
|
2009-02-26, 20:44:29
jeszcze zima
|
|||
|
|||
Szadź otuliła już kołderką drzewa
dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
2009-02-26, 22:39:16
|
|||
|
|||
Ładnie to wygląda,ale niech już nie trzyma,bo mam tej zimy dosyć! :wnerw:
|
|||
2009-02-26, 23:53:14
|
|||
|
|||
stanel napisał(a):bo mam tej zimy dosyć! stanelku jak masz dosyć to się nie wściekaj (złość romantyzmowi szkodzi) tylko dalej kontynułuj wspomóż kolegę po piórze ;-) |
|||
2009-02-27, 00:01:38
|
|||
|
|||
Już pisałem o wiośnie,a właściwie o wczasach i nic.
Uparta ta zima. |
|||
2009-03-01, 20:51:49
|
|||
|
|||
dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma Pod niebem tańczą panny śnieżynki tęgi mróz srebrzy nam skronie wiatru melodia w serca nam spływa choć zimno - ciepłe są nasze dłonie one ogrzeja sie wzajemnie ciepło spłynie w serca nasze |
|||
2009-03-02, 04:23:26
|
|||
|
|||
Świetnie Selijko! Duże brawa! :brawo:
[center][spacja][/spacja] Honi soit qui mal y pense! -=============)Sword®[/center] |
|||
2009-03-02, 12:20:00
|
|||
|
|||
Sarmata napisał(a):Świetnie Selijko! Duże brawa! ale się rozklaskał ...nie obijaj sie tylko pociągnij dalej :-P |
|||
2009-03-02, 14:20:02
|
|||
|
|||
Niestety ja tak nie potrafię...
[center][spacja][/spacja] Honi soit qui mal y pense! -=============)Sword®[/center] |
|||
2009-03-02, 15:55:14
|
|||
|
|||
a ja wiosne za oknem widze i juz sie ciesz bo za nia tesknie od dawna :-)
Moje motto"Gdy spłonie dach masz lepszy widok na niebo" |
|||
2009-03-02, 22:09:53
|
|||
|
|||
Selijka napisał(a):Polotuś... a Tobie się nie podoba? podobi i to bardzo tylko reszta zapadła w sen zimowy :-( |
|||
2009-03-03, 15:19:36
|
|||
|
|||
Nina napisał(a):Kurna...wszystkich "gadaczy" wywale z tego tematu a sama gaduli :-P |
|||
2009-03-04, 20:56:38
|
|||
|
|||
dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma Ładnie to wygląda, ale niech już nie trzyma, bo mam tej zimy dosyć! I rąk zmarzniętych w zimowym chłodzie nie chcę w kieszeniach już nosić stanelku jak masz dosyć to się nie wściekaj złość romantyzmowi szkodzi - zaraz polotka ze złości pęknie - dalej kontynuuj wspomóż kolegę po piórze namawia stanela pięknie Już pisałem o wiośnie a właściwie o wczasach i nic - uparta ta zima. Za oknem wciąż śnieżek pada i mróz wciąż mocno trzyma Pod niebem tańczą panny śnieżynki tęgi mróz srebrzy nam skronie wiatru melodia w serca nam spływa choć zimno - ciepłe są nasze dłonie one ogrzeją się wzajemnie ciepło spłynie w serca nasze staszek urwał w połowie strofę i schronił się w ciepłe poddasze dookoła wszystko śniegiem pobielone dróżki, ścieżki skrywa biała otulina w soplach lodu promień słońca się przegląda w swych ramionach świat ogarnia pani zima Świetnie Selijko! Duże brawa! Wykrzyknął z radością Sarmata o pięknie zimy słowa nie wyrzekł po cichu z wiosną się brata ale się rozklaskał! ...nie obijaj się tylko pociągnij dalej.... Polot -ka znowu płonie nie zrozumiała, że klaskając zimą rozgrzewa zmarznięte dłonie Niestety ja tak nie potrafię... stwierdził Sarmata ze smutkiem tęskni za wiosną, za słońcem za kwieciem kwitnącym w ogródku a ja wiosnę za oknem widzę i już się cieszę bo za nią tęsknię od dawna czardasz z westchnieniem wiosnę przywołuje za oknem zimno, biało chłodno ale wiosenkę już czuje a przecież tutaj się nie pisze komentarzy..... tylko się szlifuje perełki... a poema o zimie pięknej nie powstała za to zimowa satyra jak my jest piękna powiedzcie, że nawet wspaniała Kurna...wszystkich "gadaczy" wywalę z tego tematu pozłościła się nasza Nina pisać ciąg dalszy....że o pięknej zimie â już nie dodała, a przecież wciąż trwa zima A dokoła śnieg sypie. A dokoła pięknie... ech zajrzy tu skaranie boskie i serce mu pęknie A piszcie sobie co chcecie napiszę tak jak wypada ciepło i radośnie czujecie i widzicie zimę a mnie już grzeje przedwiośnie |
|||
2009-03-05, 21:49:57
|
|||
|
|||
No to pojechaliście po bandzie ... )
życie .. jest snem wariata ... aż do utraty przytomności ... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości