jeszcze zima - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Fabryka brylantów (/forum-24.html) +--- Wątek: jeszcze zima (/thread-973.html) |
jeszcze zima - male_p - 2009-02-26 20:44:29 Szadź otuliła już kołderką drzewa dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma - Guest - 2009-02-26 22:39:16 Ładnie to wygląda,ale niech już nie trzyma,bo mam tej zimy dosyć! :wnerw: - Guest - 2009-02-26 23:53:14 stanel napisał(a):bo mam tej zimy dosyć! stanelku jak masz dosyć to się nie wściekaj (złość romantyzmowi szkodzi) tylko dalej kontynułuj wspomóż kolegę po piórze ;-) - Guest - 2009-02-27 00:01:38 Już pisałem o wiośnie,a właściwie o wczasach i nic. Uparta ta zima. - staszek - 2009-03-01 20:51:49 Szadź otuliła już kołderką drzewa dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma Pod niebem tańczą panny śnieżynki tęgi mróz srebrzy nam skronie wiatru melodia w serca nam spływa choć zimno - ciepłe są nasze dłonie one ogrzeja sie wzajemnie ciepło spłynie w serca nasze - Sarmata - 2009-03-02 04:23:26 Świetnie Selijko! Duże brawa! :brawo: - Guest - 2009-03-02 12:20:00 Sarmata napisał(a):Świetnie Selijko! Duże brawa! ale się rozklaskał ...nie obijaj sie tylko pociągnij dalej :-P - Sarmata - 2009-03-02 14:20:02 Niestety ja tak nie potrafię... - czardasz - 2009-03-02 15:55:14 a ja wiosne za oknem widze i juz sie ciesz bo za nia tesknie od dawna :-) - Guest - 2009-03-02 22:09:53 Selijka napisał(a):Polotuś... a Tobie się nie podoba? podobi i to bardzo tylko reszta zapadła w sen zimowy :-( - Guest - 2009-03-03 15:19:36 Nina napisał(a):Kurna...wszystkich "gadaczy" wywale z tego tematu a sama gaduli :-P - Guest - 2009-03-04 20:56:38 Szadź otuliła już kołderką drzewa dotykiem sprawiła ten widok zima wiatr rzewną melodię cichutko śpiewa w swych chłodnych dłoniach cały świat trzyma Ładnie to wygląda, ale niech już nie trzyma, bo mam tej zimy dosyć! I rąk zmarzniętych w zimowym chłodzie nie chcę w kieszeniach już nosić stanelku jak masz dosyć to się nie wściekaj złość romantyzmowi szkodzi - zaraz polotka ze złości pęknie - dalej kontynuuj wspomóż kolegę po piórze namawia stanela pięknie Już pisałem o wiośnie a właściwie o wczasach i nic - uparta ta zima. Za oknem wciąż śnieżek pada i mróz wciąż mocno trzyma Pod niebem tańczą panny śnieżynki tęgi mróz srebrzy nam skronie wiatru melodia w serca nam spływa choć zimno - ciepłe są nasze dłonie one ogrzeją się wzajemnie ciepło spłynie w serca nasze staszek urwał w połowie strofę i schronił się w ciepłe poddasze dookoła wszystko śniegiem pobielone dróżki, ścieżki skrywa biała otulina w soplach lodu promień słońca się przegląda w swych ramionach świat ogarnia pani zima Świetnie Selijko! Duże brawa! Wykrzyknął z radością Sarmata o pięknie zimy słowa nie wyrzekł po cichu z wiosną się brata ale się rozklaskał! ...nie obijaj się tylko pociągnij dalej.... Polot -ka znowu płonie nie zrozumiała, że klaskając zimą rozgrzewa zmarznięte dłonie Niestety ja tak nie potrafię... stwierdził Sarmata ze smutkiem tęskni za wiosną, za słońcem za kwieciem kwitnącym w ogródku a ja wiosnę za oknem widzę i już się cieszę bo za nią tęsknię od dawna czardasz z westchnieniem wiosnę przywołuje za oknem zimno, biało chłodno ale wiosenkę już czuje a przecież tutaj się nie pisze komentarzy..... tylko się szlifuje perełki... a poema o zimie pięknej nie powstała za to zimowa satyra jak my jest piękna powiedzcie, że nawet wspaniała Kurna...wszystkich "gadaczy" wywalę z tego tematu pozłościła się nasza Nina pisać ciąg dalszy....że o pięknej zimie â już nie dodała, a przecież wciąż trwa zima A dokoła śnieg sypie. A dokoła pięknie... ech zajrzy tu skaranie boskie i serce mu pęknie A piszcie sobie co chcecie napiszę tak jak wypada ciepło i radośnie czujecie i widzicie zimę a mnie już grzeje przedwiośnie - male_p - 2009-03-05 21:49:57 No to pojechaliście po bandzie ... ) |