***gdybys potrafila
|
2009-06-01, 15:28:41
***gdybys potrafila
|
|||
|
|||
***gdybyś potrafiła
gdybyś potrafiła z obłoków zmieniać się w ciało i obok ze mną krzyczała I'm king of the world na dziobie statku pędzącego za tęczą gdybyś była moją królewną a te wyspy i piasek z polnych kwiatów i wiatr ten co wieje jak muzyka z ojca chrzestnego ulotnością i żarem głębokim żarem po przejściach i gdybyś wiedziała że razem tworzymy jedność gdybyś po prostu była i gdybyś tylko była och bejbe aż do nasyceń szampanem płynących poranków w układanych wspólnie wspomnieniach i tych wszystkich śmiesznych wygibasach z kamasutry może wreszcie przestałbym się modlić moze przestałbym napierdalać wódkę zamiast kawy może poszedłbym do dentysty i zapragnął jadać w najdroższych restauracjach w mieście - a może po prostu bym umarł znając moje szczęście Warszawa, czerwiec 09 "Nauczyłem się, że życie to nie sen Nauczyłem się, że prawda oszukuje Człowiek to nie Bóg życie trwa stulecie śmierć chwilą." Gregory Corso (Pisane na stopniach portorykańskiego Harlemu) |
|||
2009-06-02, 01:51:52
Re: ***gdybys potrafila
|
|||
|
|||
Chciałam zacytować coś co najbardziej mi się podoba, ale musiałabym cały wiersz. Brawo Arti, jak zwykle świetnie. Chciało by się usłyszeć cóś takiego z ust ukochanego. :brawo:
miłego dnia |
|||
2009-06-03, 11:35:53
|
|||
|
|||
Na pewno by nie było chęci odchodzenia z tego świata...gdyby była i potrafiła :-D
|
|||
2009-06-06, 17:34:08
|
|||
|
|||
"...gdybyś była i potrafiła..." ale jej nie ma więc musisz w.......ć wódkę i nie masz na nic chęci. Coż, Ona gdy potrafi może wszystko!
|
|||
2009-06-14, 22:04:09
|
|||
|
|||
Wiersz pełen refleksji
i myśli tak ulotnych, jak życie co dzień za dniem umyka i śmiercią, co niepostrzeżenie się wkrada w ludzkie życie... :brawo: |
|||
2009-06-15, 16:14:24
|
|||
|
|||
Arti napisał(a):***gdybyś potrafiła a wiesz, ONA jest. uwierz w to i zacznij szukać szczęściu zawsze trzeba wyjść na przeciw. aha, powiem nowinę - a u nas to wódkę czasami tylko piją. samotność jest lepsza od hałasu |
|||
2009-06-16, 09:54:43
|
|||
|
|||
:okok: wiersz ogólnie bardzo oki :brawo: ...ja osobiscie wprowadziłbym drobne korekty , ale...
jestem jaki jestem |
|||
2009-06-16, 21:21:19
|
|||
|
|||
Kamil Rousseau napisał(a)::okok: wiersz ogólnie bardzo oki :brawo: ...ja osobiscie wprowadziłbym drobne korekty , ale...pisz korekty, chociaż Pawła trudno przekonać (zresztą mnie też ;P ) miłego dnia |
|||
2009-06-20, 23:42:53
|
|||
|
|||
Podpisuję się obiema łapkami:
Podoba się - Anafora celowe powtórzenie tego samego słowa lub zwrotu na początku kolejnych segmentów wypowiedzi to mój "konik" "Ktoś, komu nie chce się szukać, nie jest wart tego, by znaleźć." |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości