***gdybys potrafila - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: ***gdybys potrafila (/thread-554.html) |
***gdybys potrafila - Arti - 2009-06-01 15:28:41 ***gdybyś potrafiła gdybyś potrafiła z obłoków zmieniać się w ciało i obok ze mną krzyczała I'm king of the world na dziobie statku pędzącego za tęczą gdybyś była moją królewną a te wyspy i piasek z polnych kwiatów i wiatr ten co wieje jak muzyka z ojca chrzestnego ulotnością i żarem głębokim żarem po przejściach i gdybyś wiedziała że razem tworzymy jedność gdybyś po prostu była i gdybyś tylko była och bejbe aż do nasyceń szampanem płynących poranków w układanych wspólnie wspomnieniach i tych wszystkich śmiesznych wygibasach z kamasutry może wreszcie przestałbym się modlić moze przestałbym napierdalać wódkę zamiast kawy może poszedłbym do dentysty i zapragnął jadać w najdroższych restauracjach w mieście - a może po prostu bym umarł znając moje szczęście Warszawa, czerwiec 09 Re: ***gdybys potrafila - anja - 2009-06-02 01:51:52 Chciałam zacytować coś co najbardziej mi się podoba, ale musiałabym cały wiersz. Brawo Arti, jak zwykle świetnie. Chciało by się usłyszeć cóś takiego z ust ukochanego. :brawo: Re: ***gdybys potrafila - Guest - 2009-06-03 11:35:53 Na pewno by nie było chęci odchodzenia z tego świata...gdyby była i potrafiła :-D Re: ***gdybys potrafila - tolek - 2009-06-06 17:34:08 "...gdybyś była i potrafiła..." ale jej nie ma więc musisz w.......ć wódkę i nie masz na nic chęci. Coż, Ona gdy potrafi może wszystko! Re: ***gdybys potrafila - Mikoku - 2009-06-14 22:04:09 Wiersz pełen refleksji i myśli tak ulotnych, jak życie co dzień za dniem umyka i śmiercią, co niepostrzeżenie się wkrada w ludzkie życie... :brawo: Re: ***gdybys potrafila - Julia - 2009-06-15 16:14:24 Arti napisał(a):***gdybyś potrafiła a wiesz, ONA jest. uwierz w to i zacznij szukać szczęściu zawsze trzeba wyjść na przeciw. aha, powiem nowinę - a u nas to wódkę czasami tylko piją. Re: ***gdybys potrafila - Kamil Rousseau - 2009-06-16 09:54:43 :okok: wiersz ogólnie bardzo oki :brawo: ...ja osobiscie wprowadziłbym drobne korekty , ale... Re: ***gdybys potrafila - anja - 2009-06-16 21:21:19 Kamil Rousseau napisał(a)::okok: wiersz ogólnie bardzo oki :brawo: ...ja osobiscie wprowadziłbym drobne korekty , ale...pisz korekty, chociaż Pawła trudno przekonać (zresztą mnie też ;P ) Re: ***gdybys potrafila - Nina - 2009-06-20 23:42:53 Podpisuję się obiema łapkami: Podoba się - Anafora celowe powtórzenie tego samego słowa lub zwrotu na początku kolejnych segmentów wypowiedzi to mój "konik" |