Boże, proszę - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Boże, proszę (/thread-6017.html) |
Boże, proszę - MichiKun - 2016-06-19 01:59:49 Boże, Ty który dajesz i zabierasz Proszę dziś Ciebie, otwórz mi wrota do nieba Przyjmij mnie do siebie, nie zadawaj pytań Daj już siebie poznać, nic mnie już nie trzyma Zabrałeś mi wszystko Zabrałeś wiarę i do życia miłość Raz jeden proszę, stań po mojej stronie Zabierz mnie stąd, jak najszybciej, proszę Już nie miłosierny, cierpienie zsyłasz Wierzyć w Ciebie to na krzyż się skazywać Proszę, raz jeden pokaż że potrafisz kochać Zabierz mnie do siebie i tam samego zostaw RE: Boże, proszę - tom_70 - 2016-06-19 15:13:33 Problem jest w tym, że nie potrafisz prawidłowo złożyć zdania. Nie znasz gramatyki, stylistyki, zasad prawidłowej pisowni. Dopóki nie poznasz prawideł języka polskiego, to nie ma sensu pisać, bo się ośmieszasz. RE: Boże, proszę - anja - 2016-06-25 17:13:57 (2016-06-19 15:13:33)tom_70 napisał(a): to nie ma sensu pisać, bo się ośmieszasz. Chciałbyś RE: Boże, proszę - anja - 2016-06-25 17:22:34 Ty który dajesz i zabierasz Proszę otwórz wrota do nieba Przyjmij mnie nie zadawaj pytań Daj siebie poznać, nic mnie tu nie trzyma Zabrałeś mi wszystko wiarę i do życia miłość stań po mojej stronie i zabierz stąd proszę Sorry, ale okroiłam Twój wiersz, zostawiłam to co nadaje sens. Pamiętaj minimum słów maksimum treści, bez mi, ci, mojemu, twojemu, temu itd. |