Jubileusz Tadeusza - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Jubileusz Tadeusza (/thread-5016.html) |
Jubileusz Tadeusza - krzys123456 - 2014-05-29 21:15:54 Siedemdziesiąt lat skończył dziś mój brat. Nie wiem, czy je przeżył, jak sobie wymarzył, bo niejeden zakręt w życiu się przydarzył. To jest naturalne, raz słońce, raz chmury, raz idziesz pod górę, a za chwilę z góry. Spójrzmy na to jednak, z całkiem innej flanki - nikt nam nie obiecał, totalnej sielanki. I żadne rejestry i żadne annały, spijać ptasie mleczko, nam nie obiecały. Najlepiej by było, być pięknym i młodym, na koncie miliony, sączyć same miody. Lecz niestety człowiek, czy młody, czy stary, najczęściej się musi, z życiem brać za bary. A siedemdziesiątka to już taki wiek, że niejeden przyjdzie ci przyjmować lek - i nie mówię wcale tu o Viagrze - chociaż także. Drogi jubilacie. Żyj sobie spokojnie, rozwijaj swe pasje, wiekiem się nie przejmuj, bo to tylko CZAS jest. RE: Jubileusz Tadeusza - member22 - 2014-05-30 12:15:08 Jest to wiersz okazjonalny więc forma jego może być też okazjonalna. Więc moja ocena jest pozytywna, choć rym zbyt prosty jak na rasowego poetę. Pozdrawiam RE: Jubileusz Tadeusza - Fred - 2014-06-01 08:08:40 Mam mieszane uczucia. Wiersz zbudowany jest z samych ogólników. Pasuje właściwie do każdego jubilata. Nie ma w nim ani szczypty indywidualności. RE: Jubileusz Tadeusza - anja - 2014-06-01 08:12:11 Brat pewnie się ucieszył |