Pamięci Mamy - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Pamięci Mamy (/thread-5014.html) |
Pamięci Mamy - member22 - 2014-05-26 16:56:14 Pamięci Mamy Byłaś niczym wiosenna aura poranka Czysty lazuryt spokojnego nieba Na którym słońce zataczało widnokrąg Ciepłym wschodem i zachodem blasku Różą rozkwitłą pąsem czerwieni Zielenią łąk o kwiecistym kobiercu Orzeźwiającym strumykiem kroplami znaczącym swoją ścieżkę Pucharem wybornego napoju dla spragnionych Magicznym słowem niekończącej się baśni Skarbnicą pełną dobrych pomysłów Parawanem chroniącym od psotnych zakusów Alfą i Omegą miłości Niezmierzonym oceanem cierpliwości i mądrości zarazem Przepowiednią samych jasnych wieści Darem Boskiej Światłości Tym byłaś Mamo dla nas W pamięci utkanej z ofiarności. Słupsk 21.06.2013 RE: Pamięci Mamy - tom_70 - 2014-05-26 19:38:43 Wiersz polifoniczny i patetyczny w wymowie, co jest zrozumiałe, bo został napisany ku pamięci osoby, bardzo ważnej dla autora. Podoba mi się. RE: Pamięci Mamy - member22 - 2014-05-27 10:16:09 Dzięki Tom. Myślę że Twoja ocena jest właściwa zarówno w wymowie jak i w znaczeniu. Jeszcze raz dziękuję i czekam na dalsze komentarze. Pozdrawiam RE: Pamięci Mamy - anja - 2014-06-01 08:41:04 Z przyjemnością przeczytałam wiesz o mamie. Nie skomentuję bo tam już wszystko jest zawarte |