Chwila zadumy. - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Chwila zadumy. (/thread-4974.html) |
Chwila zadumy. - krzys123456 - 2014-04-27 18:24:36 Dzień dobry wszystkim. Jest to mój pierwszy kontakt z jakimkolwiek forum internetowym i nie mam pojęcia jak się w tym poruszać. Nie wiem czy mi się to zapisze, ale spróbuję. Dziś do śmiechu Was namawiam, lecz na wieku chcę się skupić, a nie jest to sprawa błaha i nie można go przekupić. Choćbyś nie wiem ile płacił, jakie skarby proponował, to on tak ci karku nagnie i będzie cię prześladował. Lata lecą jak szalone, wczoraj dzieciak - dzisiaj młodzież. A za chwilę masz już żonę - coraz mniej myślisz o modzie. Potem ci przybywa latek, po trzydziestce - całkiem znośnej, jesteś już czterdziestolatek - myślisz sobie - stary ośle. Pięćdziesiątka cię przygnębia, sześćdziesiątka łamie w kościach, nie wiem jak jest dużo później - nie chcę myśleć o przykrościach. Cieszmy się więc dniem dzisiejszym, śmiech nam nigdy nie zaszkodzi, bo choć mamy wiele wiosen, to duchem jesteśmy młodzi. Krzysztof RE: Chwila zadumy. - Fred - 2014-04-27 21:55:24 Wiersz o dyplomatyce i głowach był jednak lepszy. RE: Chwila zadumy. - member22 - 2014-04-29 11:32:38 Jeszcze nie czytałem tego o dyplomatyce, ale ten oceniam bardzo pozytywnie. Rym prosty, lekko się czyta a i wątek przewodni zawsze na czasie. No i ta optymistyczna pointa na koniec. Pozdrawiam RE: Chwila zadumy. - anja - 2014-05-08 21:43:44 Cieszmy się więc dniem dzisiejszym, śmiech nam nigdy nie zaszkodzi, bo choć mamy wiele wiosen, to duchem jesteśmy młodzi. Tak trzymać, choć nieraz trudno |