Przyjaźń - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Przyjaźń (/thread-446.html) |
Przyjaźń - ewaklos2 - 2009-07-13 09:18:59 Przyjaźń!!! Jest jak ciepły koc Otulający w zimne noce... Jak promień słońca Na zapłakanej twarzy... Jak krok do przodu Pośród tysięcy kroków w tył... Jeśli raz otworzysz serce przed kimś czy to w przyjaźni, czy w miłości, odkryjesz, że to jest część naszego życia, bez której niemożliwe jest bycie szczęśliwym. Re: Przyjaźń - anja - 2009-07-14 04:35:45 Przyjaźń!!! Jest jak ciepły koc bardzo mi się ten fragment podoba, ja też mam taki kocyk Re: Przyjaźń - czardasz - 2009-07-14 15:20:27 i ja mam taki kocyk...nie potrafie życ bez przyjaźni :-) Re: Przyjaźń - ewaklos2 - 2009-07-16 07:05:43 Ja bez przyjaźni nie widzę sensu bytu ;-) Re: Przyjaźń - szaraczek - 2009-07-16 11:07:36 ewaklos2 napisał(a):Ja bez przyjaźni nie widzę sensu bytu ;-)szaraczek też nie widzi Wspaniałe porównanie przyjaźni do kocyka :brawo: na kołdrę puchową ma szaraczek uczulenie...niby ogrzewa a ile szkody narobi Re: Przyjaźń - Julia - 2009-07-16 20:31:51 I znowu masz rację, ale cóż z tego - nie dla mnie szum samochodów i kolorowych świeteł nieba, w teorii wszystko się zgadza, przyjaciel/przyjaciółka = świętość, a w praktyce - tylko określenie w zeszycie od polskiego lub wyraz w encyklopedii. smutne to ale życie to nie bajka. Re: Przyjaźń - ewaklos2 - 2009-07-17 10:43:00 szaraczek napisał(a):Otulam cię wiec szaraczku kocykiem przyjaźni i was wszystkich a na dokładkę pasuje tu jeszcze to i tyczy się do wszystkichewaklos2 napisał(a):Ja bez przyjaźni nie widzę sensu bytu ;-)szaraczek też nie widzi <?> Poprosiłam Boga o kwiat, <?> dostałam ogród. <?> Poprosiłam o drzewo, <?> dostałam las, <?> poprosiłam o rzekę, <?> dostałam ocean, <?> poprosiłam o przyjaciela, <?> dostałam Ciebie... °??¸¸. °??¸¸. °??¸¸. °??¸¸. ......... ? ? ? ........?.........? Dla Ciebie .....?...............? za to, że jesteś ...?....................? serdecznie ..?......................? dziękuje;-)* .?........................?.........?....? ?.........................?...?..............? .?.........................?...................? ..?.........................?................? ...?.......................................? .....?..................................? ........?...........................? ...........?......................? ...............?...............? ..................?..........? .....................?.....? ......................?..? ........................? POZDRAWIAM Re: Przyjaźń - ewaklos2 - 2009-07-17 10:46:16 Julia napisał(a):I znowu masz rację, ale cóż z tego - nie dla mnie szum samochodów i kolorowych świeteł nieba, w teorii wszystko się zgadza, przyjaciel/przyjaciółka = świętość, a w praktyce - tylko określenie w zeszycie od polskiego lub wyraz w encyklopedii. smutne to ale życie to nie bajka.Julcia!!!!!!!!!!!!!!! Ode mnie dostajesz kocyk i światła i auta szybkie jak wiatr zawarte w tym jednym słowie PRZYJAŹŃ-i nie jest to pusto brzmiące słowo,ale szczera prawda!!!!!!!!!!!!!!!Zrozumiane!!!!!!!!!!!!!!! ;-) :-D Re: Przyjaźń - monika45bydg - 2009-07-22 05:51:03 Tylko najpierw upewnijmy się zanim serce otworzymy , czy to przyjaciel czy pseudoprzyjaciel :mysli: Re: Przyjaźń - Kamil Rousseau - 2009-07-23 08:14:03 "Jak krok do przodu Pośród tysięcy kroków w tył" :okok: :brawo: |