Nasz Raj Zaklęty - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Nasz Raj Zaklęty (/thread-2744.html) |
Nasz Raj Zaklęty - Edyta B. - 2008-02-06 12:40:12 [center] Już świta Siedzę na zboczu naelektryzowana spokojem nocy muskana smutkiem wydobytym gdzieś z głębi Z zamkniętymi powiekami czekam na wschód słońca Tęsknię Myślę co będzie z nami Srebrne drzewa w księżycowej poświacie Wonne i tajemnicze szepczą że są żywe że znają życie Cichy szmer nieustannego podmuchu powietrza pieści ich korony Wsłuchana w ciszę otulona milczeniem zapatrzona w drogę do nikąd wyczekuję Ciebie Nagle wśród bezmiernego pustkowia wręcz urzekającego widzę Twoją postać Idziesz powoli patrzysz na mnie z tkliwością niewyobrażalną Twe ramiona otulają mnie siedzimy w milczeniu zasłuchani w rytm naszych serc Bez słów bez myśli pogrążeni tylko w fali współczuwania To nas łączy scala w jedność znakomitą w szczęściu niepojętym w naszym raju zaklętym[/center] [center][/center] - czardasz - 2008-02-06 12:57:50 Witaj Edytko Jak bardzo sie ciesze ze jestes i takim pieknym wierszem z zapachem róz przyszłas :-) - norbertus - 2008-02-06 17:02:25 Witam serdecznie. Pieknie w tym Twoim raju. Przebogata barwa myśli maluje pejzaż dusz. Pozdrawiam - teemoore - 2008-02-06 20:01:41 Edyta B. napisał(a):naelektryzowana spokojem nocyTo jest super reszta... już było I różyczka piękna Pozdrawiam - Ginsana - 2008-02-06 20:48:46 Witaj Edytko |