Pasja namiętność tango zycie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Pasja namiętność tango zycie (/thread-2011.html) |
Pasja namiętność tango zycie - Maria M. - 2008-09-06 22:26:07 Pasja namiętność tango życie ciała wtopione w przestrzeń, splecione oddechy drzemie w rzeźbie tancerzy energia ukryta gdy usłyszą muzykę, postawią krok pierwszy w oczach zobaczysz ogień, nie zadawaj pytań tylko patrz jak przez salę, kroków grą zalotną sekwencją uwodzenia w rytmie tanga płyną w nogach flirt rozpoczęty i emocje rosną twarz niczego nie zdradza pokerową miną w rozcięciu sukni kusi ponętna koronka tancerz chwyta partnerkę, napręża jak strunę potem stanowczym ruchem do siebie przyciąga flirt w romans się zamienia, w żyłach żar pulsuje nogi kocim sposobem łaszą się dyskretnie po chwili zwrot gwałtowny walkę rozpoczyna na przemian ciepło - zimno (emocji wciąż więcej) pasją i namiętnością krzyczy gestów siła skup się na tu i teraz, nie wybiegaj w przyszłość czy już zdecydowałeś, czego chcesz naprawdę? uwierz mi, warto zgrać się, żeby równo wyszło by dwoje chciało naraz - o tym jest ten taniec [shadow=darkred][/shadow] - misery - 2008-09-06 23:12:13 Nareszcie Twoja poezja tutaj u nas :lol: ...właśnie chciałam coś "zacytować selektywnie" skoro jest taka opcje ale....no nie wiem, chyba cały wiersz bym musiała przekleić mnie się wszystko podoba i to jest bardzo niefachowa opinia Ale na pewno się wypowiedzą jacyś profesjonaliści niedługo don't worry - Mikoku - 2008-09-07 09:11:52 prawdziwa pasja , jestem pod wrażeniem..witam w naszym gronie. :lol: - Maria M. - 2008-09-08 10:10:25 Dzięki, że czytacie Temat tanga i życia splecionych w jednym wierszu chodził za mną już od jakiegoś czasu i bardzo chciałam napisać go napisać. I uchwycić w nim pasję tanga. Pozdrawiam. - wanda - 2008-09-08 10:23:12 Witam Cię Mario Ten wiersz był gdzieś ;-) byłam nim oczarowana, ale tu znakomicie się prezentuje :-) - Maria M. - 2008-09-08 10:27:59 Wando, on wciąż jeszcze TAM jest...czas pokaże, co będzie dalej... |