Wieczór smutku - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Wieczór smutku (/thread-1931.html) |
Wieczór smutku - male_p - 2008-09-19 12:14:48 Anioł smutku objął mnie znów kryjąc pod swymi skrzydłami rwącym potokiem gorzkich słów mocuje się z myślami błękit zasłonił woalką przesłonił światło radości nie wpada najmniejszą szparką choćby mały promyk miłości w sercu krwawa pręga drogę zdobyczy wyznacza płynie wraz z bólem wstęga trwogą przegranego gracza zamknięty w rozważania tonąc w bagnie amoku pytam o sens trwania Ggy anioł patrzy z boku dorzuca liturgią smutek bym uczuć dno osiągnął tak wiele rozsypał grudek stał bym w deszczu wciąż moknął - male_p - 2008-09-19 14:44:23 Ja też mam taką nadzieję .. dziękuję Ninoczko - Interpelacja - 2008-09-19 16:16:27 Ninoczka napisał(a):każe w deszczu stać i wciąż moknąćto dobry pomysł Ninoczki, przy tym czytelne i wyraźne zakończenie. Co do reszty - nie zabieram głosu, bo ze mnie żaden autorytet. Ale wiersz piękny, przesiąknięty smutkiem, trwogą, żalem. Gratuluje Tomku |