Nostalgia
|
2009-02-24, 20:00:58
Nostalgia
|
|||
|
|||
tu kwiaty pachną inaczej
inne ptaki wciąż śpiewają słychać w koło obcą mowę tęsknię do ciebie mój kraju panują tu obce zwyczaje słońce też inaczej świeci na niebie są gwiazdy inne dziwny śpiew dokoła leci lubię wąskie dróżki polne rosnące kępami wierzby przypominają wciąż one kraj ojczysty tak odległy S-c 2009-02-24 Na pamiątkę dla Krysy |
|||
2009-02-24, 20:21:14
|
|||
|
|||
Na obczyźnie faktycznie kwiaty inaczej pachną i napewno nie ma za oceanem wierzb takich jak w kraju ...płaczących .A musze pochwalić zauważyłam ,że posłuchaleś rad kolegów
|
|||
2009-02-25, 20:19:56
|
|||
|
|||
Polocie, obczyzna nie tylko za oceanem...
A kwiaty pachną wszędzie jednako, uwierz mi. I ptaki śpiewają na tęsamą melodię. Podobnie szczypie w uszy mróz i rozleniwia upał... Tylko jakoś obco Żeby tego nie czuć trzeba się urodzić włóczęgą. |
|||
2009-02-25, 20:33:21
|
|||
|
|||
skaranie boskie napisał(a):Polocie, obczyzna nie tylko za oceanem... Oj wiem Małpeczko tylko akurat w tym przypadku wiedziałam dla kogo ten wiersz jest dedykowany.Sama najdłużej pięć tygodni wytrzymałam poza granicami kraju i smak tęsknoty poznałam ...dla mnie tam ptaki śpiewały inaczej kwiaty też tak nie pachniały jak w kraju |
|||
2009-02-28, 02:47:01
|
|||
|
|||
Akurat tu się z Tobą nie zgodzeę Skaranie - kiedy po raz pierwszy wylądowałem na JFK uderzył mnie jak obuchem... INNY zapach powietrza! Również kolory - na przykład nieba - są inne... Już nie wspomnę o florze i faunie...
[center][spacja][/spacja] Honi soit qui mal y pense! -=============)Sword®[/center] |
|||
2009-02-28, 12:41:35
|
|||
|
|||
Sarmata napisał(a):Akurat tu się z Tobą nie zgodzeę Skaranie - kiedy po raz pierwszy wylądowałem na JFK uderzył mnie jak obuchem... INNY zapach powietrza! Również kolory - na przykład nieba - są inne... Już nie wspomnę o florze i faunie... Przecież skaranie boskie napisał(a):Tylko jakoś obco Więc jednak nie tak samo! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości